Halasztott az EHF is

doszerk - 2020. március 28. 8:19

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

Kép: MTI

Mint arról a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) honlapja beszámolt, az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit. A tervek szerint valamennyi elmaradt vagy márciusra, áprilisra, májusra és júniusra tervezett mérkőzést lejátsszák június 1.-július 5. között, a férfi és női BL FINAL4 és a férfi EHF-kupa FINAL4 később kerül sorra. A budapesti DELO WOMEN’S EHF FINAL4 tervezett új időpontja 2020. szeptember 5-6.

Az EHF döntése értelmében áprilisban és májusban sem kerülnek sorra a szervezet égisze alatt zajló versenyek mérkőzései, ugyanakkor a jelenlegi tervek szerint számos európai kupa- és válogatott találkozót rendeznek meg júniusban és július első hetében.

- Az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált, hogy áprilisban és májusban sem lehet mérkőzéseket rendezni, hiszen az emberéletek védelme az elsődleges kihívás – mondta el Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. – Mindenki reméli, hogy a nyár elején már újra pályára léphetnek a sportolók. Amennyiben ez lehetségessé válik, az EHF döntése értelmében az európai kupa- és válogatott szezon meghosszabbodik, sor kerül minden sorozat nyolcad- és negyeddöntőire, illetve a hátralévő női Európa-bajnoki, valamint férfi világbajnoki selejtezőkre, majd a nyár végén, illetve az ősz elején pedig a FINAL4-okra, így szeptember első hétvégéjén a tervek szerint a budapesti DELO WOMEN’S EHF FINAL4-ra is. Ezek a napok és hetek mindenkit nagy kihívások elé állítanak, nyilván a sportolóknak, szakembereknek és nekünk, versenyszervezőknek is meg kell majd találnunk a módot, hogy ha újrakezdődhet a sportélet, akkor a körülményekhez képest felkészültek legyünk a pályán és azon kívül is. A FINAL4 kapcsán folyamatosan egyeztetünk az EHF-fel, az európai kupákban szereplő csapatainknak és a válogatottjainknak pedig természetesen mindenben segítünk, hogy a különleges helyzetből, amennyire lehetséges, az egész magyar kézilabda jó helyzetben jöhessen ki. Ha sorra kerülhetnek a mérkőzések, a júniusi időszak mindenki számára roppant megterhelő lesz, klub- és válogatott szinten egyaránt.

A DELO WOMEN’S EHF FINAL4 2020-ra megváltott belépőjegyek továbbra is érvényesek, az új időpontra, azaz 2020. szeptember 5-6-ra.

A június-júliusi mérkőzések kapcsán az EHF megjelölte az utolsó dátumot is, amikor az események tovább halaszthatók (ld. lent, a naptár szerinti programban)

Naptár szerinti program

2020. június 1-7.:
- női Európa-bajnoki selejtezők, 3-6. forduló
- férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők (oda-visszavágó)
- férfi EHF-kupa csoportmérkőzések, 5-6. forduló

Erre az időszakra a mérkőzések utolsó törlési határideje: 2020. május 15.

2020. június 8-14.:
- nincs kiírva EHF-rendezésű verseny, esemény

2020. június 15-21.:
- női Bajnokok Ligája negyeddöntők (oda-visszavágó)
- női EHF-kupa FINAL4
- férfi világbajnoki elő-selejtezők (oda-visszavágó) – a magyar válogatott nem érintett

Erre az időszakra a mérkőzések utolsó törlési határideje: 2020. május 29.

2020. június 22-28.:
- férfi Bajnokok Ligája-negyeddöntők (oda-visszavágó)
- férfi EHF-kupa negyeddöntők (oda-visszavágó)

Erre az időszakra a mérkőzések utolsó törlési határideje: 2020. június 5.

2020. június 29.-július 5.:
- férfi vb-selejtezők (oda-visszavágó)

Erre az időszakra a mérkőzések utolsó törlési határideje: 2020. június 12.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.