Időjárás: kellemes tavaszi napok – a végén lehűléssel

2020. március 16. (hétfő) 9:04 - Öcaline

Több napon át élvezhetjük a kirobbanó tavasz áldásait a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint – aztán szombaton egy markáns hidegfront érkezik. De addig: TAVASZ!

"Kellemes tavaszi napok" – ezzel az összegzéssel kezdte hétindító összegzését Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szakértő szerkesztője. Ahogy az ablakon kipillantva látatjuk is, a ragyogó márciusi napsütést csak néha zavarja egy-egy fátyolfelhő. Csapadék nem várható, de csípős volt a reggel, talajmenti fagyokkal – délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet. Megélénkül a délkeleti szél, gyenge melegfronti hatás várható.
A folytatás is hasonlónak ígérkezik a friss modellfuttatások szerint: kedden nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de északnyugaton is kicsi az esély záporra. Nap közben ezzel együtt enyhe, tavaszias idő követi a többfelé fagyos reggelt, 13-15 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Tovább melegszik a levegő, szép tavaszi napok várnak ránk szerdától péntekig; néha megélénkülő déli légmozgás nyomán péntekre már 20 fok körüli maximumokkal számolhatunk.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, egyre több helyen lehet záporeső. Megélénkül az északkeleti szél, markáns hidegfront éri el térségünket – szombaton még 14 fokos csúcsokkal számolhatunk, vasárnap erős, néhol viharos szél mellett már csak 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

(Fotó: Így látjuk MI! - Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

2020. június 30. (kedd)

Június elejétől ismét igénybe vehetik a Dunaújvárosi Egyetem dolgozói az intézmény bölcsődéjét. A DUFiókák névre keresztelt kisgyermek- gondozó egység egész nyáron nyitva tart, így segítve azokat a szülőket, akik a kijárási korlátozás során elhasználták egész éves szabadságukat, szeptembertől pedig már nem csak a DUE alkalmazottai, hanem minden környékbeli kisgyermekes család igénybe veheti szolgáltatásukat.

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

2020. június 30. (kedd)

Elsősorban  a fiatal felnőttek útkeresését segítő posztokkal, a "Hello Me" projekt darabjaival színesedik mostantól a DO palettája; a tartalmat két fiatal, de nagyon eltökélt pszichológus, Harsányi Kata és Menyhárt Emese jegyzi – az alábbi összeállításban Kata mesél hivatásáról.

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

2020. június 28. (vasárnap)

Hétfőn még kánikula lesz, aztán kissé mérséklődik a meleg a héten. Sok lesz a napsütés, de többször lesznek zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

2020. június 28. (vasárnap)

Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét - jelentette be a Barcelonai Egyetem.

Újabb, várhatóan szabad szemmel is megfigyelhető üstökös közeledik a Nap felé

Újabb, várhatóan szabad szemmel is megfigyelhető üstökös közeledik a Nap felé

2020. június 27. (szombat)

Majdnem 5 ezer év után ismét a Nap felé közeledik a NEOWISE-üstökös, amely a vártnál fényesebb lesz, így ha nem esik szét, akkor július közepétől a nyár végéig kis távcsővel vagy esetleg szabad szemmel is megfigyelhető majd.

Szőlőszem: egészségbomba uzsi gyerekeknek ⁣

Szőlőszem: egészségbomba uzsi gyerekeknek ⁣

2020. június 25. (csütörtök)

Mit tehet a szülő, akinek a gyermeke nem szereti a gyümölcsöket?  Például fagyit csinál belőle! Bartus-Preizler Gabriella dietetikus felülete, a Szőlőszem remek tippje eperszezon idejére – vigyázat, veszélyesen finom! 

Terítéken: nagy találkozás, nagy siker így is, úgy is

Terítéken: nagy találkozás, nagy siker így is, úgy is

2020. június 24. (szerda)

Minden fronton totális áttörés volt a Csibész Csibefalodában rendezett megmozdulás múlt szombaton; eljött az idő, hogy a netes barátkozás után személyesen is összefussanak a Terítéken Dunaújváros csoport tagjai. Nagyon jó hangulatú találka kerekedett – finom kajákkal és egy nemes felajánlással!