Időjárás: nem beköszön a tavasz, hanem ránk rúgja az ajtót!

Öcaline - 2020. március 9. 16:26

A kedden kezdődő intenzív felmelegedés nyomán csütörtökön már 20 fok körüli értékek lehetnek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén lehűlés várható, de kellemes, tavaszias idő ígérkezik.

"Csütörtökön 20 fok!" – ezzel a felütéssel kezdte heti prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztője. Amint egész nap tapasztalhattuk, a mérsékelt légmozgás mellett jobbára napos idő volt – estére nyugat felől megnövekszik a felhőzet,és kisebb zápor, zivatar is előfordulhat.  A reggeli hűvös időt követően délutánra 10-12 fokos maximumokkal számolhattunk – enyhe, tavaszias volt az idő.
A közeli kilátások némi felmelegedést, de változó időt ígérnek – kedden délutántól nyugat felől ismét komolyabb felhősödéssel, élénkülő északnyugati, majd délnyugati légmozgással, 15 fok körüli csúcsokkal. Az élénk szél enyhébb, de csapadékosabb légtömegeket hoz térségünkbe a friss modellek szerint – szerdán hajnalban és reggel több helyen eshet az eső, majd észak-északnyugat felől csökken a felhőzet. Megélénkül a nyugati szél, és továbbra is 14-15 fok körüli értékeket mérhetünk. Kicsattanó tavaszt köszönthetünk csütörtökön: a középtávú előrejelzések specialistája szerint sok-sok napsütésre, igen kellemes időre van kilátás. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 16-18, naposabb területeken a 20 fokot is! Ezzel együtt megélénkül a délnyugati szél, és pénteken újabb csapadékzóna éri el térségünket; gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő eső, zápor. Csökken a nappali felmelegedés, a csúcsérték 11-12 fok körül alakul.
Ez a tendencia érvényesül a hét végén is – szombaton és vasárnap változóan felhős idővel számolhatunk, de akár kiadós napsütés is előfordulhat, igaz, a hét közepén jellemző ragyogásra nem számíthatunk, és továbbra is 10-12 fokos csúcsok lehetnek csak március idusán.

De azért a csütörtök nagyon ott lesz – teljes erőből ragyog a tavasz!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!