Kijárási korlátozás – egyéb tilalmakkal! (FRISSÍTVE!)

2020. március 27. (péntek) 7:58 - doszerk

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. A korlátozás mellett tiltó határozatot hozott az országos tisztifőorvos. Jó reggelt, Magyarország! (FRISSÍTVE!)

A jelzett időszakban – vagyis a következő két héten keresztül – az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatják el az emberek. Mindezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tartson távolságot!

A kormányfő elmondta, hogy a határozat megalkotásában nemzetközi példákat vettek figyelembe, s a rendelet egyik része arról szól, hogy a 65 év felettiek csak délelőtt kilenc és tizenkét óra között látogathatják a patikákat és az élelmiszerboltokat. Orbán Viktor elmondta, hogy kis csoportokban (5 fő) továbbra is lehet gyermekeket iskolába vinni, de az önkormányzatok is kijelöltek erre a célra óvodákat, s a szabadba is ki lehet menni, csak az egymás közti távolságra kell fokozottan figyelni. A rendelet be nem tartása szabálysértésnek minősül, de most nem az a cél, hogy dresszírozzák az embereket, hanem azt kell elérni, hogy meglegyen az együttműködés, s ebben a rendőröknek kell segíteni az embereket.

UPDATE - ITT A TELJES RENDELKEZÉS!

A reggeli bejelentés után a kormány hivatalos oldalán olvasható a ma kiadott kijárási korlátozás részletes rendelkezése - mutatjuk máris!

Kijárási korlátozás (katt) >>

 

Teljes határzár

A miniszterelnöki bejelentés közvetlen előzményének tekinthető, hogy az operatív törzs hivatalos oldalán tegnap késő este jelent meg az országos tisztifőorvos tiltó és kötelező határozata a járványügyi helyzetre tekintettel. Dr. Müller Cecília normatív határozatot adott ki, amely megtiltja a nemzetközi személyszállítást végző vasúti jármű, autóbusz, valamint polgári légijármű Magyarország területére történő belépését. Szintén tilos a külföldről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalomban Magyarország területére történő belépése, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatók által történő látogatása is.
A határozat mindezek mellett kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy a Magyarország területére történő belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak, melynek eredményétől függően különböző típusú karanténba kerülnek. A rendelkezés lehetővé teszi a humanitárius folyosó nyitva tartását az áthaladó külföldi magánszemélyeknek, ugyanakkor felkéri a rendőrséget a fenti feladatok végrehajtásában történő közreműködésre.
Az országos tisztifőorvos határozata azonnal végrehajtható.

Újabb szintet léptünk, nem vitás.

Spigott-Öcaline

(Forrás: Kossuth Rádió, koronavirus.gov.hu)

A rovat további hírei: Belföld

Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

2020. május 31. (vasárnap)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3876 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, 2 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – tegnap óta eggyel növekedett, 371 az esetszám. 

Járvány: 3867 fő fertőzött – Fejérben nem nőtt az esetszám

Járvány: 3867 fő fertőzött – Fejérben nem nőtt az esetszám

2020. május 30. (szombat)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 7 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul fertőzött régiónak számít – ám tegnap óta nem nőtt, továbbra is 370 az esetszám. 

Koronavírus: 3841 fő fertőzött – Fejérben egy fővel emelkedett az esetszám

Koronavírus: 3841 fő fertőzött – Fejérben egy fővel emelkedett az esetszám

2020. május 29. (péntek)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 8 krónikus beteg hunyt el. Fejér megye még mindig a vörös zónában fertőzött régió – egy fővel emelkedett, 370 az esetszám. 

Járvány: 3816 fő fertőzött – Fejér megyében nem növekedett az esetszám

Járvány: 3816 fő fertőzött – Fejér megyében nem növekedett az esetszám

2020. május 28. (csütörtök)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3816 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 4 krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – igaz, ezúttal nem növekedett, 369 maradt esetszám.

A vírus és a gazdaság: csak a bizonytalanság biztos

A vírus és a gazdaság: csak a bizonytalanság biztos

2020. május 27. (szerda)

Romló üzleti helyzetről, súlyos recessziós várakozásokról tanúskodik az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet áprilisi vállalati konjunktúrafelvétele. Itt az összes fontos eredmény – a helyzetkép lesújtó, lényegében minden negatív csúcs megdőlt. 

Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

2020. május 27. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Nőtt az áldozatok száma is, újabb 6 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – eggyel növekedett, 369 lett az esetszám. 

Járvány: 3771 fő fertőzött – Fejér megyében nem nőtt az esetszám

Járvány: 3771 fő fertőzött – Fejér megyében nem nőtt az esetszám

2020. május 26. (kedd)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Az áldozatok száma is nőtt, 8 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – igaz, ezúttal nem növekedett, 368 maradt esetszám.