Dunaújváros Hetilap

Városháza: mindannyian tehetünk a védekezés hatékonyságáért

Öcaline - 2020. március 17. 20:45

Továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg a keddi adatok szerint Dunaújvárosban, áll a város hivatalos honlapján publikált friss összegzésben. Figyelem, fontos: szerdától több rendkívüli döntés életbe lép, ezekre is kitér az önkormányzati közlemény!

A legfontosabb tényező továbbra is az, hogy szeretett városunkban a mai adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg. Házi karanténban jelenleg 11-en tartózkodnak. Az önkormányzati összegzés szerint a védekezés sikerességéért mindenki tehet, ezért nyomatékosan kérnek ismét mindenkit, hogy csak akkor menjen közösségbe, ha az feltétlenül indokolt – akkor pedig tartsák a 2 méteres védőtávolságot. A nehéz döntéseknek csak akkor van haszna, ha mindenki felelősen viselkedik!

A közlemény kitér a karanténban tartott városlakók helyzetére is: mint kiemelik, a lépés megelőző intézkedés, nem jelenti azt, hogy fertőzöttek lennének. Mindannyian együttműködőek, jól vannak, tüneteik nincsenek, ellátásuk megoldott. Az ismert adatok szerint Dunaújvárost eddig elkerülte a járvány, a városvezetés pedig több nehéz, de szükséges döntést hozott meg – ezek az intézkedések azonban csak annyira hatékonyak, amennyire azokat a lakók betartják. A közösség sorsa most az egyének kezében van. Ezért nyomatékosan kérünk ismét mindenkit, hogy csak akkor menjen közösségbe, ha az feltétlenül indokolt, akkor pedig tartsák a WHO javaslatában is szereplő, már említett 2 méteres védőtávolságot. Az iskolai távoktatás, valamint a bölcsődék, óvodák bezárása csak akkor lehet hatásos, ha a gyermekek valóban otthon maradnak.
A vásárlás ebben a szituációban nem szabadidős program – ezért kérik, hogy csak a legszükségesebbet vegyék meg, és igyekezzenek minél ritkábban bevásárolni.

Mától csak ügyeletet adtak a bölcsődék és óvodák, az összegzés szerint a szülők jelesre vizsgáztak a felügyelet terén: a friss adatok szerint a nap folyamán csak 5 bölcsődést és 20 óvodást láttak el az ügyeletre kijelölt intézmények

Figyelem, fontos – már megjelent hasábjainkon, de nem árt az ismétlés, miszerint március 18-án, szerdán kezdődően az alábbi változások lépnek életbe:

A Volán járatain megszűnik az első ajtós felszállás, minden ajtón biztosított lesz a felszállás lehetősége. 
Szintén szerdától nem fogad látogatókat a Fabó Éva Sportuszoda; a már megváltott bérletek érvényességét az uszoda újranyitása után is biztosítják.
A Városházán személyes ügyfélfogadás a jövőben csak szerdán 8-12 óra és 13-16 óra között lesz. Az ügyfélfogadás helyszíne a hivatal díszterme. Az ügyintézők csak azokat az ügyfeleket fogadják, akiknek ügyét nem lehet telefonon vagy elektronikus úton elintézni. Az ügyfeleknek a téren kell várakozniuk, az épületben csak az ügyintézés ideje alatt tartózkodhatnak.

A városvezetés Pintér Tamás polgármester vezetésével kedden is értékelte a helyzetet, és továbbra is tartja kapcsolatot a védekezésben érintett szervekkel. Továbbra is felhívják a figyelmet, hogy ne üljenek fel az interneten terjedő pletykáknak – és csak a hivatalos forrásokból tájékozódjanak!

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

95 évesen is aktívan, az unokákért

95 évesen is aktívan, az unokákért

2024. már. 19.

Tündéri 95 éves szépkorú polgár ünnepelte születésnapját városunkban – Győri Sándorné, Julianna nénit a jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg otthonában. Julianna néni családja körében fogadta a jókívánságokat.

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!