Vegyen vagy ne vegyen maszkot? A válasz: VEGYEN!

2020. március 27. (péntek) 12:21 - Öcaline

Pazar videót posztoltak a VéD hasábjaira, egyszerű, de szemléletes érvelés a maszk köztéri viselése mellett. Kinek hisz, a szemének, vagy a maszk ellen érvelőknek? Ja igen, természetesen a videó közzétételével új lendületet kívánunk adni a MaMa projektnek!

A szájmaszk buborék teszt a legjobb - egyszerű, de roppant szemléletes - igazolása annak, hogy bármilyen, ismétlem, a házilag barkácsolt kendős-gumis verzióig bezárólag bármilyen maszk viselése jóval hasznosabb a köztereken, mint a maszkok mellőzése. A képlet eddig sem volt bonyolult: mivel bárki lehet vírushordozó, aki az elmúlt két-három hónapot a Föld nevű glóbuszon töltötte, ezért a maszk viselésének nem az az elsődleges célja, hogy megvédjen bennünket a vírustól, hanem az, hogy mi ne adjuk tovább a kórokozót olyannak, akivel az utcán járva óhatatlanul találkozunk. Ahogy a videó végén is olvasható: ha mindenki hordaná, akinek feltétlenül szükséges elhagynia az otthonát, a fertőzés terjedésének lehetősége tovább csökkenne!

Szeretett városunkban napokkal ezelőtt zászlót bontott a Maszkvarró Manufaktúra projekt, vagyis a MaMa - folyamatosan várják az igényeket és a csatlakozókat!

Maszkot varrnál? Maszk kéne? Segít a MaMa! (katt) >>

UPDATE - maszk viselésére buzdít a Magyar Orvosi Kamara (is!)

Akinek a fenti okfejtés kevés, az megnézheti a Magyar Orvosi Kamara poszterét - nagyon pontos, nagyon kifejező. Mutatom! (Forrás: MOK)

 

 

Mindezek után jöjjön végre a buborékteszt, ami után ki-ki eldöntheti, a szemének hisz-e inkább, vagy a (bármilyen okból is) a maszk viselése ellen érvelőknek!

 

A rovat további hírei: Mozaik

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat)

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

Véradás: több helyszín, több alkalom

Véradás: több helyszín, több alkalom

2020. május 30. (szombat)

Nem könnyű, de lépést szeretnének tartani a nyár elején szokásos növekvő vérigénnyel, mondta Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. Egyre több helyszínen egyre több alkalmat szerveztek; hajtás után a teljes havi donortoborzó!

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

2020. május 24. (vasárnap)

A gyerekkorban elszenvedett erőszak (legyen az fizikai-, érzelmi- vagy verbális bántalmazás) mindig nyomot hagy. Mindig.