A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

2020. április 5. (vasárnap) 8:30 - doszerk

A kajak-kenu válogatott a jelenlegi nehéz helyzetben is készül a tokiói olimpiára, a halasztásból adódó időt pedig a szakemberek igyekeznek arra fordítani, hogy megtalálják a legjobb csapathajós összeállításokat.

MTI-fotó

"A versenyzők a külföldi edzőtáborokból hazatértek és speciális körülmények között folytatják az edzéseket. Próbálunk alkalmazkodni a körülményekhez. Teljes erővel azon dolgozunk, hogy tudjuk folytatni a felkészülést a jövő évi olimpiára" - számolt be az M4 Sportnak Hüttner Csaba szövetségi kapitány, aki jelenleg még nem tudja, hogy a halasztások, törlések nyomán hogyan alakul az idei versenynaptár. A kajakosok és kenusok már túlvannak az első koronavírus-teszteken, ezek negatívak lettek. A szakvezető szerint akkor van értelme újabb vizsgálatoknak, ha azok eredménye gyorsan rendelkezésre áll, nem kell rájuk napokat várni. "Ha ilyenre lesz lehetősségünk, természetesen tovább fogjuk tesztelni sportolóinkat" - ígérte Hüttner.

A szakember elmondta, négy helyszínen, Szegeden, Szolnokon, Dunavarsányban és a Gubacsi-hídnál lévő vízitelepen "kvázi karantén edzőtáborokat" alakítottak ki, ezekbe negatív teszttel rendelkező versenyzők költözhettek be, akik amúgy a saját környezetükben nem tudják megoldani az edzést. A többi versenyző az egyesületek segítségével edz, kocsival közlekedik, "nem megy közben bevásárolni, nem száll ki, megoldja úgy az edzést, hogy az a külvilágra sem veszélyes". Hüttner Csaba kiemelte, a magyar bajnokságot szeretnék megrendezni, amikor a vírushelyzet engedi, és esetleg kisebb tesztversenyekre is sor kerülhet. "Ha már ilyen helyzet alakult ki, hogy van plusz egy évünk, szeretnénk a K4-es programot maximálisan kifuttatni, megtalálni a legjobb négyest ebben az időszakban, valamint a férfiaknál a C2-es és a K2-es programban is szeretnénk előrelépést, tesztelni a párosokat" - mondta, és emlékeztetett rá, hogy utóbbiakban még kvótaszerzésre is van lehetőség.

A kapitány szerint több versenyzőnek nem jött jól az olimpia halasztása, például a világbajnoki címvédő és tavaly az összes nagy nemzetközi versenyen veretlen kajakos Kopasz Bálintnak, vagy azoknak a női versenyzőknek, akik az olimpia után házasságot, gyerekvállalást terveztek. "De minden versenyzőnk profi, alkalmazkodik a körülményekhez, elfogadta ezt a változást, és készül a jövő évi olimpiára" - szögezte le.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

2020. június 02. (kedd)

Miután a globális koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a 2020-ra tervezett tokiói nyári olimpiát, a japán szervezők meghosszabbították a Tochigi Prefektus területére vonatkozó edzőtáborozási lehetőségeket. Erről a szigetországi fél a halasztás bejelentése után nem sokkal értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

2020. június 02. (kedd)

Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.

Kispályás foci - Irány a pálya!

Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 02. (kedd)

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.