Csak előre: Péntek Esti Örömzene és Hálataps – most a "grundért"! (FRISSÍTVE!)

2020. április 8. (szerda) 19:55 - Öcaline

A zenetippet ezúttal is a Városvédők Újtelepért Egyesület adta, reméljük, ezúttal még többen csatlakoznak – a péntek esti hálataps előtt, pontban nyolctól: "Mi vagyunk a Grund!" Friss: a mai hálataps-akcióhoz meglepetéssel csatlakozott a Városháza - szívküldi a hajtás után!

Töretlen lelkesedéssel folytatják, töretlen lelkesedéssel hírverjük: a DO műhelye is  csatlakozott a Városvédők Újtelepért Egyesület közösségi akciójához: húsvéti készülődés ide, nagypéntek oda, április 10-én, pénteken este új felvonásához érkezik a Péntek Esti Örömzene és Hálataps akciója! 
A képlet továbbra is egyszerű: az újtelepi csapat immár heti rendszerességgel zajló közösségi kezdeményezését kívánjuk városi szintre bővíteni. A múlt héten már kipróbált össz-városi kezdeményezés célja, hogy a városlakók együtt mondjanak köszönetet mindazokért, akik extrém energiát mozgósítanak annak érdekében, hogy az életünk viselhető legyen. Ha te is így gondolod, s úgy érzed, hogy kifejeznéd a szereteted, gyere ki április 10-én, pénteken este pontban 20 órakor az erkélyedre, állj az ablakodba és csatlakozz! Az már biztos, hogy a 10-én esedékes akcióhoz csatlakozik a Római városrész lakói, fogjunk össze! csapata, de természetesen mindenkit szeretettel látnak/látunk a körben!
Kapcsold be a zenét, és amikor legurult a Grund dala, tapsolj! Hadd hallják az ápolók, az orvosok, a mentősök, a szociális ágazatban segítők, a rend őrei és a védelmező katonák,  a polgárőrök, a megfáradt bolti eladók, és mindenki, aki segít a bajban! Hallják a tanárok, a tanítók, az informatikusok, a kamionosok, a postások, és érjen el mindenki szívébe, hogy érte is tapsolunk. Tapsoljunk együtt a gyerekekért, akiknek új kihívásoknak kell megfelelni, és szóljon a taps az otthon maradó időseknek is, hogy türelemmel viseljék a bezártságot.

UPDATE 20.50 Köszönet és hála a Városházán

Cikkünk élesítése után posztolta a mai hálataps akcióhoz kapcsolódó városházi kezdeményezés képét Pintér Tamás polgármester – egy rövid körítéssel, íme!
"A hálatapsra mi is készültünk egy kis meglepetéssel a Városházán. Ezzel az apró gesztussal is szerettük volna kimutatni a hálánkat azok felé, akik a válsághelyzetben a fronton küzdenek, legyen akár egészségügyi vagy rendvédelmi dolgozók, gyógyszerészek, önkéntesek, bolti eladók és még sorolhatnánk. Köszönjük!"
 

De most vissza a pénteki megmozduláshoz! Aki tudja, játssza le –  gépen, telón, kütyün, bárhogy – pénteken este pontban 20 órától a Mi vagyunk a Grund című dalt (a vígszínházi verzió hivatalos klipjét választotta az újtelepi gárda). A dalt fényjelekkel – gyertya, zseblámpa, telefon fénye, bármi ami világít – köríthetjük. Amikor a zene véget ért, jöhet az egész várost megzengető hálataps!

Aki csak teheti, küldje tovább ezt a felhívást a lehető legtöbb barátjának, ismerősének, hadd értesüljön róla a lehető legtöbb városlakó, hadd szóljon minél hangosabban a dal: "Itt leszek!" Mutatom is!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

2020. június 02. (kedd)

Felhős, csapadékos és szeles, az évszakhoz mérten hűvös idő várható a hét első napjaiban a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végére már mutat valamit magából a nyár!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat)

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

Véradás: több helyszín, több alkalom

Véradás: több helyszín, több alkalom

2020. május 30. (szombat)

Nem könnyű, de lépést szeretnének tartani a nyár elején szokásos növekvő vérigénnyel, mondta Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. Egyre több helyszínen egyre több alkalmat szerveztek; hajtás után a teljes havi donortoborzó!

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.