Csak előre: testedzés mindenkinek – avatott szakembertől

2020. április 23. (csütörtök) 11:39 - Öcaline

Remek tanár a Mórában, a Speciális Olimpián sikert sikerre halmozó tornászok edzője, ráadásul most a karanténedzés műhelytitkait is megosztja a nagyközönséggel – nem is akármilyen ötlettel spékelve. Egy köredzés, három megoldás egy képen, hibátlan!

Remek videót posztolt a nagy megosztó portálon Salamonné Szabó Éva: a Móra iskola testnevelője, aki nem mellékesen a Speciális Olimpián parádés sikerrel szerepelt dunaújvárosi tornászok edzője is, ezúttal az otthoni testedzés rejtelmeiben avatja be az olvasókat. Nem is akárhogy: két felnőtt gyermekét is csatasorba állítva a kezdő köredzés ugyanazon gyakorlatainak három válfaját mutatja be. A könnyített verziót (nem hinné senki, azért is árulja el az elején, 50+-osként) ő maga végzi, a normál mutatványt a lánya abszolválja, az "így meg ne próbáld" bemutató a fiáé. Mindezt együtt, egy képen, végig. Szenzációs.
Azt meg talán az évtizedes pajtási kapcsolat nyomán megbocsátja, hogy nálam a lizilaza nagyfiús produkció vitte a pálmát – ja igen,  azt még nem mondtam, Évike évekig előttem ült a Vasvári padjában, és már csak ezért is büszkén ajánlom a nyújtó gyakorlatokkal fűszerezett átmozgató edzést.

Csak előre, csak ügyesen; rajta!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

2020. június 02. (kedd)

Felhős, csapadékos és szeles, az évszakhoz mérten hűvös idő várható a hét első napjaiban a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végére már mutat valamit magából a nyár!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat)

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

Véradás: több helyszín, több alkalom

Véradás: több helyszín, több alkalom

2020. május 30. (szombat)

Nem könnyű, de lépést szeretnének tartani a nyár elején szokásos növekvő vérigénnyel, mondta Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. Egyre több helyszínen egyre több alkalmat szerveztek; hajtás után a teljes havi donortoborzó!

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.