Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó, nemes gesztusokkal

Öcaline - 2020. április 3. 13:46

Több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciónak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az átadó ünnepséget rendhagyó módon szervezték ma délelőtt.  És nem csupán a maszkok meg a kesztyűk miatt – a kedvezményezett ugyanis továbbadta az adományt!

Folytatódott az akció, január 1-jétől március végéig több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági kezdeményezés révén. Az elmúlt negyedévben a vevők minden, ezzel a megjelöléssel ellátott burgonyás kenyér megvásárlása után 50 forinttal támogatták a Dunaújvárosi EPI Egyesületet. A ma délelőtt, maszkos-kesztyűs átadási ceremónián Róka Sándor, a Szécsényi Pékség kereskedelmi vezetője elmondta, az első negyedévben összesen 8311 darab város kenyere fogyott, így a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI egyesületének részére egészen pontos 415 ezer 550 forintnyi adomány gyűlt össze
Az összeget szimbolizáló csekket az egyesület elnöke, Szilágyi Ferenc vette át Pintér Tamás polgármestertől, majd elmondta: a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel úgy véli, hogy az akció következő kedvezményezettjének, az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomásának most sokkal nagyobb szüksége van erre a jótékony összegre, így Szilágyi Ferenc, a január és március között összegyűlt adományt a Dunaújvárosi Mentőállomásnak adta át – az epilepsziások pedig a következő negyedévben összegyűlt adományból részesülnek majd.

Pintér Tamás megköszönte a nemes gesztust a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének – mint mondta: "kétszer ad, aki gyorsan ad". A város első embere hozzátette: a szokásos módon az összegyűlt összeget 500 ezer forintra kerekíti fel, 100 ezer forintot pedig személyes felajánlásként told az összeghez – így a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány összesen 600 ezer forinthoz juthat már most.

Kiss Miklós, a mentőállomás vezetője valamint Kubovics Árpád, a 04 Alapítvány kuratóriumi elnöke közösen mondtak köszönetet a Széchényi Pékségnek, az EPI Egyesületnek, az önkormányzatnak és Pintér Tamásnak. Az átadási ünnepségen elhangzott: a felajánlott összeget a járvány elleni védekezésre és a napi működés zavartalan biztosítására fordítják a mentők.
A jótékonysági akció pedig töretlen lendülettel folytatódik: a következő hónapokban a Dunaújváros Epilepsziások EPI Egyesülete részesül a felajánlásból – a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják az egyesületet.

Viszont ez a gesztus mindenestől gyönyörű volt – köszönet érte!

(Forrás: dunaujvaros.hu; fotó: Miklán Klaudia)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.  

Változik a szerkezet, új feladatköröket kap a GESZ

Változik a szerkezet, új feladatköröket kap a GESZ

2022. nov. 27.

A legutóbbi közgyűlés tárgyalta és el is fogadta azt a javaslatot, miszerint számos közszolgáltatási szakfeladat átkerül a DVG Zrt-től a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezethez. A jellemzően erdészeti, parkfenntartási munkálatok január 1-től tartoznak a városi költségvetési szervhez. A miértre pedig rendkívül egyszerű a válasz: kiadás csökkentés.