Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó, nemes gesztusokkal

Öcaline - 2020. április 3. 13:46

Több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciónak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az átadó ünnepséget rendhagyó módon szervezték ma délelőtt.  És nem csupán a maszkok meg a kesztyűk miatt – a kedvezményezett ugyanis továbbadta az adományt!

Folytatódott az akció, január 1-jétől március végéig több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági kezdeményezés révén. Az elmúlt negyedévben a vevők minden, ezzel a megjelöléssel ellátott burgonyás kenyér megvásárlása után 50 forinttal támogatták a Dunaújvárosi EPI Egyesületet. A ma délelőtt, maszkos-kesztyűs átadási ceremónián Róka Sándor, a Szécsényi Pékség kereskedelmi vezetője elmondta, az első negyedévben összesen 8311 darab város kenyere fogyott, így a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI egyesületének részére egészen pontos 415 ezer 550 forintnyi adomány gyűlt össze
Az összeget szimbolizáló csekket az egyesület elnöke, Szilágyi Ferenc vette át Pintér Tamás polgármestertől, majd elmondta: a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel úgy véli, hogy az akció következő kedvezményezettjének, az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomásának most sokkal nagyobb szüksége van erre a jótékony összegre, így Szilágyi Ferenc, a január és március között összegyűlt adományt a Dunaújvárosi Mentőállomásnak adta át – az epilepsziások pedig a következő negyedévben összegyűlt adományból részesülnek majd.

Pintér Tamás megköszönte a nemes gesztust a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének – mint mondta: "kétszer ad, aki gyorsan ad". A város első embere hozzátette: a szokásos módon az összegyűlt összeget 500 ezer forintra kerekíti fel, 100 ezer forintot pedig személyes felajánlásként told az összeghez – így a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány összesen 600 ezer forinthoz juthat már most.

Kiss Miklós, a mentőállomás vezetője valamint Kubovics Árpád, a 04 Alapítvány kuratóriumi elnöke közösen mondtak köszönetet a Széchényi Pékségnek, az EPI Egyesületnek, az önkormányzatnak és Pintér Tamásnak. Az átadási ünnepségen elhangzott: a felajánlott összeget a járvány elleni védekezésre és a napi működés zavartalan biztosítására fordítják a mentők.
A jótékonysági akció pedig töretlen lendülettel folytatódik: a következő hónapokban a Dunaújváros Epilepsziások EPI Egyesülete részesül a felajánlásból – a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják az egyesületet.

Viszont ez a gesztus mindenestől gyönyörű volt – köszönet érte!

(Forrás: dunaujvaros.hu; fotó: Miklán Klaudia)
 

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.