Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: Képrablás – portyázz, fürkéssz, randalírozz!

2020. április 28. (kedd) 17:01 - Öcaline

Ha szeretsz kiállításokra járni, szívesen elmélyülsz a művészet világában, de a négy fal között vesztegelve, a távmunka és a család mellett már nem tudod visszaütni a magaskultúra magas szerváit, akkor lazíts velük – az ICA-D művészetterápiás randalírozására csábítja a művészet szerelmeseit! Vigyázat, játék!

Képrablás munkacímmel csatlakozott az egész világot behálózó művészeti/pszichoterápiás kezdeményezéshez a Kortárs Művészeti Intézet – egyfelől portyázásra és fürkészésre buzdítva mindenkit az ICA-D műgyűjteményében, másrészt játékra csábítva mindazokat, akik  a négy fal közé szorítva is szeretnék kiélni kreatív energiáikat!

A felhívás első ütemében három, a  gyűjteményben szereplő műtárgyat választottak ki, és arra biztatják a közönséget, hogy kizárólag otthoni/ karanténbeli körülmények "játsszák újra" a műveket! 
A játszótársaknak nincs más dolguk, mint szabadon, kreatívan átdolgozni az adott képet, akár a nappali vagy a konyha kellős közepén, a rendelkezésre álló, otthoni tárgykultúra segítségével – csupán annyi feltétellel, hogy tartsák életben a mű eredeti szerkezetét (a történést, a figurákat vagy a fő motívumokat lekövetve). 

Az első ütem három műtárgya:

1. Ádám Zoltán: Tanácsadó I-II. (1992)
2. Szűcs Attila: Három fekete folt az ágyon (2007)
3. Gémes Péter: Fotografikus etűdök 05. (1982-1991)

Az "újrajátszott" művekről készült fotókat az icadunaujvaros@gmail.com e-mail címre várják. A beküldött munkákat az ICA-D munkatársai egy adattárba feltöltik, a legjobbakból pedig egy kiállítást rendezünk majd, egy közös járványfelejtő nyitóbulival – amelyre meghívják a játék résztvevőit, és az eredeti művek alkotóit is. 

A műveket, valamint a további tudnivalókat az ICA-D összeállításában láthatják, olvashatják az érdeklődők – itt!

ICA-D – Képrablás (katt) >>

(Forrás és illusztráció: ICA-D)

A rovat további hírei: Kultúra

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Ötödik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz. A szombati tematikus sétákra mintegy kétszázan látogattak el a Fiumei úti sírkertbe.

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Szakvezetéses erdei sétákkal, klasszikus és népzenei koncertekkel is várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű rendezvény Gyula térségében szeptember 25. és 27. között.

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

2020. szeptember 19. (szombat)

Zajlanak a Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkba tervezett szoborcsoport előkészületi munkálatai. A kompozícióban a Vasmű úti fák közül három is helyet kap majd, emellett pedig egy lakatokkal díszített emlékművel idézik majd fel az intézmény diákjai az itt töltött időt. A DVG. Zrt. munkatársai az ehhez szükséges térrendezési, valamint betonozási és egyéb munkálatokat végzik, hogy október 1-jére, a tervezett átadásra minden készen álljon. Hangkép.

Átadták a Junior Prima díjakat

Átadták a Junior Prima díjakat

2020. szeptember 19. (szombat)

Tíz alkotó és művész vehette át a Junior Prima Díjat Népművészet és közművelődés kategóriában pénteken Budapesten - közölte a díjat támogató Docler csoport az MTI-vel.

Neandervölgyi ember fogát találták meg kutatók

Neandervölgyi ember fogát találták meg kutatók

2020. szeptember 18. (péntek)

A mai Olaszország területén élt egyik utolsó neandervölgyi ember fogát találták meg a kutatók az ország északkeleti részén lévő Veneto régióban.

Képzőművészet és irodalom a falakon

Képzőművészet és irodalom a falakon

2020. szeptember 15. (kedd)

A címbe foglalt címmel nyílt kiállítás Budapesten, az Országos Idegennyelvű Könyvtárban. A tárlaton a grafikák, valamint egy kötetterv mellett írások is helyet kaptak, köztük a Dunaújváros Online főszerkesztője, Nyulasi Zsolt munkái is. A tárlat finisszázsa szerdán 18 órakor kezdődik, mindenkit várnak!

"A mi Szalki-szigetünk" – kétszázötven ajándék példányt osztottak ki

"A mi Szalki-szigetünk" – kétszázötven ajándék példányt osztottak ki

2020. szeptember 15. (kedd)

A mi Szalki-szigetünk című könyv írója, Éberhardt Béla, és kiadója-védnöke, Szemenyei István a Móricz Zsigmond iskolának, a Széchenyi gimnáziumnak, az Intercisa és a szalkszentmártoni múzeumnak ajánlott fel összesen 250 példányt a kiadványból.