Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: Képrablás – portyázz, fürkéssz, randalírozz!

2020. április 28. (kedd) 17:01 - Öcaline

Ha szeretsz kiállításokra járni, szívesen elmélyülsz a művészet világában, de a négy fal között vesztegelve, a távmunka és a család mellett már nem tudod visszaütni a magaskultúra magas szerváit, akkor lazíts velük – az ICA-D művészetterápiás randalírozására csábítja a művészet szerelmeseit! Vigyázat, játék!

Képrablás munkacímmel csatlakozott az egész világot behálózó művészeti/pszichoterápiás kezdeményezéshez a Kortárs Művészeti Intézet – egyfelől portyázásra és fürkészésre buzdítva mindenkit az ICA-D műgyűjteményében, másrészt játékra csábítva mindazokat, akik  a négy fal közé szorítva is szeretnék kiélni kreatív energiáikat!

A felhívás első ütemében három, a  gyűjteményben szereplő műtárgyat választottak ki, és arra biztatják a közönséget, hogy kizárólag otthoni/ karanténbeli körülmények "játsszák újra" a műveket! 
A játszótársaknak nincs más dolguk, mint szabadon, kreatívan átdolgozni az adott képet, akár a nappali vagy a konyha kellős közepén, a rendelkezésre álló, otthoni tárgykultúra segítségével – csupán annyi feltétellel, hogy tartsák életben a mű eredeti szerkezetét (a történést, a figurákat vagy a fő motívumokat lekövetve). 

Az első ütem három műtárgya:

1. Ádám Zoltán: Tanácsadó I-II. (1992)
2. Szűcs Attila: Három fekete folt az ágyon (2007)
3. Gémes Péter: Fotografikus etűdök 05. (1982-1991)

Az "újrajátszott" művekről készült fotókat az icadunaujvaros@gmail.com e-mail címre várják. A beküldött munkákat az ICA-D munkatársai egy adattárba feltöltik, a legjobbakból pedig egy kiállítást rendezünk majd, egy közös járványfelejtő nyitóbulival – amelyre meghívják a játék résztvevőit, és az eredeti művek alkotóit is. 

A műveket, valamint a további tudnivalókat az ICA-D összeállításában láthatják, olvashatják az érdeklődők – itt!

ICA-D – Képrablás (katt) >>

(Forrás és illusztráció: ICA-D)

A rovat további hírei: Kultúra

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

2020. június 04. (csütörtök)

A BakElit Zenecentrum kibővült csapata az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett online zenei fesztivált szervez öt helyi zenekar részvételével a nagy közösségi felületeken június 20-án, azaz jövő szombaton. Irány a web!

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

2020. június 03. (szerda)

Sikerrel debütált kedden a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvkölcsönző szolgáltatása, emellett színes kínálattal várja (online is) a betű barátait az intézmény.

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.