Időjárás: viszlát, tavasz, helló, nyár!

2020. április 6. (hétfő) 10:39 - Öcaline

Erősödő nappali felmelegedés mellett a hét végére már-már nyárias időt ígér a DO meteorológiai szakértője. 22-24 fokos csúcsok lehetnek – sajnos egyelőre csapadék nélkül.
 

"Ragyogó napsütés a nagyhéten!" – ezzel a beköszöntéssel startolt hétindító előrejelzésében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szakértő szerkesztője – mutatom máris a részleteket.
Ahogy tapasztalhatjuk is, a hűvös reggel után már most is derült, száraz, ámde szeles idő van térségünkben – ma végig szikrázóan napos időre számíthatunk, teljesen kizárt a csapadék. A délkeleti szél főleg az Alföldön lesz élénk, 17 és 21 fok közé melegszik a levegő. Fronthatás nem terheli a szervezetünket.
A közeli kilátások hasonló szép időt ígérnek: a friss modellek szerint kedden és szerdán egyaránt sok napsütésre, ragyogó tavaszi időre van kilátás, csapadék nélkül. A délkeleti szél fokozatosan veszít erejéből, már élénk lökések is csak ritkán lehetnek. Napról napra tovább, egészen 20 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.
Ezt a tendencia folytatódik a hét közepétől is: csütörtökön és pénteken folytatódik a verőfényes napsütés, a kellemes tavasz. Esőre nem kell számítani. Ugyanakkor erőteljesebb lehet a légmozgás, csütörtökön a nyugati, pénteken az északnyugati szél élénkülhet meg. Stabilan 20 fok feletti csúcsokkal számolhatunk, mindkét napon 22-23 körüli értékeket mutathatnak a hőmérők délutánonként.
A húsvéti ünnepnapok is kora nyári mutatókat ígérnek – a középtávú előrejelzések specialistája szerint szombaton és húsvét vasárnap, valamint húsvét hétfőn is derült, napos, már-már nyárias időre számíthatunk térségünkben. A zavartalan napsütés természetesen a hőmérsékleti értékek terén is visszaköszön – rendre 22-24 fok közötti csúcsokkal számolhatunk.

Húsvétra itt a nyár.

(Fotó: Így látjuk Mi! – Kuruczné Gál Krisztina felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

2020. május 24. (vasárnap)

A gyerekkorban elszenvedett erőszak (legyen az fizikai-, érzelmi- vagy verbális bántalmazás) mindig nyomot hagy. Mindig. 

Üzemanyagár-változás 2020.05.22-től: benzin +6 Ft/liter, gázolaj +7 Ft/liter

Üzemanyagár-változás 2020.05.22-től: benzin +6 Ft/liter, gázolaj +7 Ft/liter

2020. május 22. (péntek)

Az üzemanyagárak emelkedés a hét második felében sem áll meg itthon.

A minőségelvű örömszakács

A minőségelvű örömszakács

2020. május 21. (csütörtök)

A járványhelyzet miatt (is) nagyot futott a Terítéken Dunaújváros és környéke közössége a facebook felületén, és a receptek közül kiragyogtak az elmúlt hetekben Grónás Henrik remekművei. Így hát két melegszendó között lassú tűzön, éppen csak pöcörögtetve beszélgettünk egy kiadósat.