Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

2020. április 7. (kedd) 16:21 - spigott

Szépen zárták legutóbbi versenyüket, ám azóta csak otthon edzenek a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Ahogy szinte minden sportegyesületnél, úgy a Dunai Ökölvívó SE-nél is szinte teljesen megállt az élet a koronavírus-járvány miatt. Versenyekre nem járnak, közös edzéseken sem húzhatnak kesztyűt a bokszolók, ám mivel teljesen leállni azért nem lehetett, ezért arra kértük Sulák András edzőt, hogy számoljon be arról, miként tudja formában tartani tanítványait.

- Minket is nagyon komolyan érint a jelenlegi helyzet, nem tudunk közösen edzeni, mert a protokollnak megfelelően a létesítményt bezárta az üzemeltető. Ezzel együtt sem álltunk azonban le teljesen, s ahogy sokan mások, mi is online rendszerben igyekszünk formában tartani magunkat. Az élversenyzőknek és a válogatottaknak videóhívásban tartok online edzéseket minden nap délután öt órától, időnként elküldöm a srácokat futni, igyekszem változatos karbantartó munkákat csináltatni velük. Tíz gyerek minden edzésen jelen van, nagyon szorgalmasan dolgoznak, tartjuk egymásban a tüzet, s nagyon bízunk abban, hogy minél előbb véget ér ez a rémálom, s tudjuk folytatni tovább a rendes munkát. Pedig programunk bőven lett volna eddig is, készültünk az egri Bornemissza Gergely Emlékversenyre, majd a diákolimpiára, aztán következett volna a serdülő és junior Európa-bajnokság, de idén ezeket már nem rendezik meg.

Képek: DO-archív

A közelmúltban azért volt feladata a dunaújvárosi ökölvívóknak, akik még a járvány kitörése előtt igen szép eredményeket értek el, ám arról, hogy miként folytathatják idén a versenyzést, még találgatásba sem mert bocsátkozni az egyesület vezetőedzője.

- A legutóbbi torna, amin részt vettünk egy kétnapos egri viadal volt, amelyen kilenc versenyzővel indultunk, s Horváth Máté (junior 66 kg), Tóth Tamás (serdülő 42 kg) aranyérmet, Jóni Rikárdó (serdülő 32 kg), Faragó Bianka (serdülő 42 kg), Grosch Iván (junior +80 kg) ezüstöt, míg Pintér Ádám (ifjúsági 63 kg), Erdélyi Péter (ifjúsági 81 kg), Kovács Gábor (ifjúsági 75 kg) bronzérmet szerzett, szóval nagyon szép eredményekkel zártunk. Nem tudjuk még, hogy mit hoz a jövő, sok a bizonytalanság, a hazai versenynaptár körül is rengeteg a kérdőjel, mert először a vírushelyzetnek kellene normalizálódnia, de azt senki nem tudja megjósolni, hogy ez mikorra remélhető. Készülünk, ahogy tudunk, de ezen kívül csak bizakodni tudunk, hogy minél előbb véget ér a jelenlegi helyzet.

A rovat további hírei: Sport

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Azari Zsolt rangos elismerése

Azari Zsolt rangos elismerése

2020. május 29. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.

Már Tokióig terveznek

Már Tokióig terveznek

2020. május 29. (péntek)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének felkérésére Hüttner Csaba, és Weisz Róbert szövetségi kapitányok már júniusra beterjesztik a tokiói olimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

2020. május 29. (péntek)

Az elnökségi ülésen eldőlt, hogy június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését.

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.