Azari Zsolt rangos elismerése

spigott - 2020. május 29. 16:49

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.

Az Erste Liga főszponzora, az Erste Bank a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is különdíjakkal jutalmazta az idény játékosait. A szezon végén három "Higgy Magadban" elismerést adtak át, ezek közül a Mr. Spirit díj annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül. A Higgy Magadban díjakra az Erste Liga csapatai jelölték a játékosokat, s így történt ez a Mr. Spirit díjnál is, melyre három jelölt volt: a DEAC kapusa, Hetényi Zoltán, az FTC csatára, Roczanov Dezső, valamint a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya, Azari Zsolt. A győztes kilétéről az Erste Liga vezetői döntöttek, akik idén a DAB játékosának ítélték a megtisztelő elismerést.

Mint az az Erste Liga közösségi oldalán megjelent közleményből kiderült, "Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák csatára, aki a 2002/2003-as szezonban történt debütálása óta az Erste Ligában és jogelődjében együttesen több mint 600 meccset játszott, ami abszolút rekord és mindezalatt közel pont/meccses átlagon teljesített!"

Kép forrása: DAB

Acélbikáink csapatkapitánya érthetően boldogan fogadta a díjat, de közben tanáccsal is ellátta a fiatalabb generáció tagjait.

"Természetesen nagy megtiszteltetés számomra ez az elismerés. Köszönöm a klubomnak hogy van csapat, ahol játszhatok és köszönöm a ligának, hogy van bajnokság, ami van olyan színvonalú, hogy motivál engem abban, hogy minden nap elmenjek edzésre. Köszönöm a családomnak, hogy mindvégig támogattak és a mai napig támogatnak, hogy semmi máson, csak rajtam múljon, hogy mire viszem. Megmondom őszintén, meghatódom, amikor arra gondolok, hogy mennyi mindent éltünk meg együtt az elmúlt években a szurkolókkal, a csapattal, az ellenfelekkel. Micsoda örömök, bajnoki címek, sikerek, győzelmek, de természetesen bőven jutott csalódásból is, bukott bajnoki döntőkből, vereségekből, bánatból, rengeteg érzelemből, ami ezt a játékot széppé teszi számomra. Igyekszem a díjhoz méltóan a jövőben is jó példával járni a fiatalok előtt! Nekem mindig a játék volt az első, semmi nem kerülhetett előtérbe a jégkorongtól. Igyekeztem ott lenni minden edzésen és naphosszat azon lenni, hogyan lehetek még jobb jégkorong játékos. Kívánom a következő generációknak, hogy a profi jégkorongozóvá válás rögös útját járva legyenek kitartóak, semmi ne szegje a kedvüket és éljenek át legalább annyi örömöt (persze a vereség, a bánat is része a játéknak), amennyit nekem volt szerencsém átélni! Hálás köszönet még egyszer, és hajrá Dunaújvárosi Acélbikák, hajrá Magyar Hoki!"

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.