Dave Leger marad az Acélbikáknál

spigott - 2020. május 25.

A 2020/2021-es szezonban is Dave Leger irányítja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit az Erste Ligában.

Közösségi oldalán jelentette be ma reggel nyolc órakor a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy a 2020/2021-es szezonban is Dave Leger irányítja a DAB felnőtt együttesét az Erste Ligában. Az 52 éves kanadai szakember korábban dolgozott a tengerentúli egyetemi bajnokságokban, az Ázsia Ligában, az ECHL-ben, majd a lengyel utánpótlásban is, valamint a 2014/2015-ös szezonban Donald MacLean segítőjeként a Dunaújvárosi Acélbikák felnőtt csapatánál is, ám akkor családi okok miatt a szezon közben távozott az együttestől. A 2019/2020-as szezonban viszont éppen a szezon közben, január 15-én tért vissza a DAB gárdájához, s a Brassó elleni 7-5-re megnyert hazai mérkőzésen mutatkozott be a Bikák kispadján.

Az akkor kisebb hullámvölgyben lévő együttes az Erste Liga alapszakaszát a negyedik helyen fejezte be, majd a középszakasz felsőházában remek teljesítményt nyújtva jött fel egészen a második helyig. A rájátszás azonban nem úgy alakult a mieink számára, ahogy azt szerették volna, mert az Újpest 4-0-s összesítéssel elbúcsúztatta a Bikákat az Erste Liga további küzdelmeitől, ám a DAB vezetése ennek ellenére is elégedett volt munkájával, így nem meglepő, hogy szerződést hosszabbítottak a szakemberrel.

A rovat további hírei: Sport

ISL: Hosszúék másodikok lettek

ISL: Hosszúék másodikok lettek

2020. okt. 19.

Hosszú Katinka csapata, az Iron a London Roar együttese mögött a második helyen végzett a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második mérkőzésén. A harmadik a DC Trident, a negyedik az Aqua Centurions lett.

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

2020. okt. 19.

Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án, pénteken lesz a Kolonics György-emlékfutás. A hagyományos Duna-parti programon nemcsak futni, hanem sárkányhajózni is lehet.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2020. okt. 19.

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE és fiókegyesületeinek versenyzői a Tatabányán megrendezett diák korcsoportos birkózó tornán.

Az új japán miniszterelnök is eltökélt a rendezést illetően

Az új japán miniszterelnök is eltökélt a rendezést illetően

2020. okt. 19.

Japán új miniszterelnöke megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát.

A véghajrát nem bírták a fiatalok

A véghajrát nem bírták a fiatalok

2020. okt. 19.

Két mérkőzésen is az utolsó percekben kapott gólok miatt veszítettek pontokat a Dunaújváros PASE labdarúgói a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulóiban.

Végül fölényes siker

Végül fölényes siker

2020. okt. 18.

Az első félidőben még nem bírt ellenfelével, ám a fordulás után átrobogott a szegedieken a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely idegenben is sima győzelmet aratva szerezte meg újabb bajnoki pontjait.

Új elnökség a Gorillák élén

Új elnökség a Gorillák élén

2020. okt. 18.

Egy évtized után új tisztségviselőket választott a Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület közgyűlése.