Dunaújváros Hetilap

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd) 10:41 - Öcaline

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

A DKIK tájékoztató összegzése szerint az ügyfeleket előzetes telefonos egyeztetés alapján fogadják – a szokott ügyfélfogadási időben –, de egyelőre kizárólag olyan ügyekben, amiket nem lehet elektronikusan elintézni. A szájmaszk használata mind az ügyintéző, mind az ügyfél számára kötelező.
Az óvatos nyitány egybecseng az ügyfelek igényeivel: a járvány enyhülésével egyre többen keresik a kamarát elsősorban a Széchenyi Kártya Program új elemeivel kapcsolatban, élénkül az érdeklődés az egyéb kamarai szolgáltatások, a szakképzés, vizsgáztatások szervezése, illetve a mesterképzés iránt is.
Az egyre több területen tapasztalható nyitáshoz igazodva a kamara irodáiba is visszatértek a munkatársak hétfő óta – igaz, a szükséges távolságtartás érdekében napi váltással. A fogadó helyiségekben plexilapok mögött történik az ügyintézés. Az ügyfelek és a kamarai dolgozók egészségének megőrzése érdekében az iratátadás és a készpénz kezelés során kézfertőtlenítés szükséges.
A tájékoztató arra külön is felhívja a figyelmet, hogy készpénzes ki- és befizetésre egyelőre hétfőn és szerdán van lehetőség.
A legfontosabb mégis az, hogy előre egyeztetni szükséges: kérik, hogy amennyiben egy ügyben valaki fel kívánja keresni a DKIK Latinovits utcai bázisát, előtte hívja fel telefonon az illetékes ügyintézőt, vele egyeztessen arról, szükséges-e a személyes ügyintézés, illetve arról, hogy mikor lesz rá lehetőség! 

Arra is nyomatékosan kérnek minden ügyfelet, hogy a személyes ügyintézés során tartsa be a fentebb leírt megelőző és higiénés szabályokat!

(Forrás: DKIK)
 

A rovat további hírei: Közélet

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala.