Dunaújvárosi lánglovag a kitüntetettek között!

2020. május 5. (kedd) 18:37 - Öcaline

Dunaújvárosi szerparancsnok is volt a kitüntetettek között a hivatásos tűzoltóság megalakulásának 150 évfordulóját is ünneplő, jubileumi Szent Flórián napi díjátadón. Gratulálunk minden lánglovagnak!

2020-ban a járvány miatt ugyan elmaradt a hagyományos állománygyűlés, azonban a miniszteri, főigazgatói elismeréseket eljuttatják az érintetteknek. A belügyminiszter még április végén adott ki díszparancsot Szent Flórián napja, vagyis a közelgő tűzoltónap alkalmából – amelyben  Pintér Sándor a hivatásos tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulójának évének alkalmából is köszöntötte a kitüntetetteket, s azt kívánta, hogy "szolgálatuk teljesítése példaként szolgáljon a jövő rendvédelmi nemzedéke számára".

Hosszú időn át végzett kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a belügyminiszter a Tűzoltóság Napja alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Ruzicska Tamás tűzoltó törzszászlósnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referensének, és miniszteri emléktárgyat adományozott Hadlaczki István tűzoltó őrnagynak, a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiemelt főelőadójának.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Rideg Norbert tűzoltó századost, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesét és tűzoltó századossá Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagyot, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét.
Az elismerést érdemlők körében találunk dunaújvárosi lámnglovagot is: beosztásában hosszú időn át végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató pénzjutalomban részesítette Bubelka Máté tűzoltó törzsőrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát, aki Egerszegi Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője és Szabó Gergő tűzoltó őrmester, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója társaságában kapta meg jutalmát.
Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója a Tűzoltóság napja alkalmából példamutató szolgálatteljesítésért és eredményes munkája elismeréséül vezetői tárgyjutalomban részesítette Horváth Tamás tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műszaki Osztályának vezetőjét, Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Szűcs Zoltán tűzoltó zászlóst, a Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetőjét és Görbe Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. 
 
(Forrás és archív fotó: FM Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A rovat további hírei: Sziréna

Rendőrség: újra feltűntek az "unokázós" csalók!

Rendőrség: újra feltűntek az "unokázós" csalók!

2020. május 28. (csütörtök)

Dunaújvárosból és a megyeszékhelyről is több bejelentés érkezett az elmúlt hetekben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint csalók idős embereket próbáltak meg tévedésbe ejteni. A rendőrök akcióba lendültek, pláne akkor, amikor kiderült, hogy a csalók egy alkalommal sikerrel is jártak.

Sikeres pályázat után az önkéntes lánglovagok

Sikeres pályázat után az önkéntes lánglovagok

2020. május 28. (csütörtök)

Hétszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között idén – a térség összes pályázó alakulata részesül a támogatásból, értesült lapunk.

Brutális baleset volt a tegnap délutáni – itt az összes fontos részlet (extra képtárral)

Brutális baleset volt a tegnap délutáni – itt az összes fontos részlet (extra képtárral)

2020. május 27. (szerda)

A gyorshírt már közöltük, most a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának jóvoltából részletesebb tájékoztatással szolgálhatunk a Nagyvenyim határában történt balesetről. Brutális képekkel kiegészítve!

Frontális karambol Mezőfalva és Nagyvenyim között

Frontális karambol Mezőfalva és Nagyvenyim között

2020. május 26. (kedd)

A tűzoltóknak három embert kellett kiszabadítaniuk a kocsikból.

Volt dolguk a tűzoltóknak!

Volt dolguk a tűzoltóknak!

2020. május 26. (kedd)

Az erős szélben kidőlt fák, lehasadt ágak miatt nyolc alkalommal riasztották Fejér megye tűzoltóit a napokban.

Ittas vezetés miatt ugrott a jogsi

Ittas vezetés miatt ugrott a jogsi

2020. május 25. (hétfő)

Ittasan ült a volán mögé az a férfi, akit Nagyvenyimen ellenőriztek a rendőrök még szombaton éjjel: egyrészt a vezetői engedély bánja a "merészségét", másfelől eljárást kezdtek ellene, értesült a DO.

Kotróhajó égett a Dunán

Kotróhajó égett a Dunán

2020. május 22. (péntek)

Kigyulladt egy kotróhajó kormányállása május 21-én, a Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán, Szalkszentmárton közelében.