Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda) 17:43 - Öcaline

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

A nagy mutatványról decemberben mi is beszámoltunk: a Bánki tanárai és diákjai egy Guinness-rekord beállításának kísérletében vettek részt, amelynek témája a kémia tudományához kapcsolódott – konkrétan a periódusos rendszer bemutatása volt. A dunaújvárosi iskola csapata egy kreatív performansz produkciót talált ki és valósított meg – "Mengyelejeva professzornő" varázslata nyomán a világ kaotikusan szétszórt elemei rendszerré váltak a Bánki aulájában –, amely a rekordállításhoz kapcsolódó versenyen a zsűri döntése alapján a második helyet érdemelte!
A fantasztikus eredmény nyomán köszönet jár az ötletelésben és megvalósításban egyaránt szerepet játszott tanároknak és diákoknak – a munkálatokban Kissné Sztankó Katalin és Salamon Attila vállalt oroszlánrészt és 118 bánkis nebuló működött közre –, az alábbiakban következzen a verseny szervezőinek levele, amelyet nemrégiben publikáltak a Bánki hivatalos facebook oldalán:
"Nagy öröm volt együtt dolgozni önökkel és az önök által vezetett iskolák tanáraival, diákjaival tavaly decemberben, a Periódusos Rendszer Nemzetközi Éve eseményeinek záró akciójában, a Magyar Rekordállítási kísérletben, ami fantasztikus eredményt hozott: 63 intézmény 7800 résztvevővel állította föl a rekordot.
A Bánki Donát Szakgimnázium által bemutatott performansz második helyezést ért el a Zsűri döntése alapján. Gratulálunk! Jutalmul egy 20-25 fős gyárlátogatást (az önök által kiválasztott helyszínen) nyert az iskola, amit a járvány elmúltával tudunk megszervezni az önök számára. Valamint a 2020-2021-re a Kémikusok Lapját kapják meg számonként két-két példányban."

Nagy gratuláció a bánkis csapatnak az 1-es hidrogéntől a 118-as oganeszonig  – végezetül pedig itt a dobogós mutatvány hangképes összegzése, újra!

 

A rovat további hírei: Oktatás

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.