Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd) 18:44 - doszerk

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

Évek óta népszerű kikapcsolódás a pünkösdi ünnepek időszakában, a lovascentrum vezetősége idén is szeretettel várja a látogatókat május 30. és június 1. között, azaz szombaton, vasárnap és hétfőn a révbérpusztai központban a Révbéri Pünkösdi Nyitott Terasz eseményeire; idén is tartalmas szórakozást kínálva a családok számára – Dunaújvárostól alig 30 kilométerre!

A hagyomány kötelez

Bár a járványhelyzet miatt változtatásokra kényszerült a szervező révbérpusztai menedzsment, ennek ellenére idén sem marad el a hagyományos pünkösdi kínálat a Solttól három kilométerre található lovascentrumban, ahol ezúttal már május 30-án, szombaton várják a látogatókat: tíz órától gumikocsis akadályhajtással kezdődnek a lovas megméretések.

A pünkösdi terasz mind a három napján tíz órától a legkisebbeket különleges kincskeresés szórakoztatja, míg május 31-én, vasárnap akadálylovas ügyességi játékot tekinthet meg a közönség 10 órai kezdéssel. 
A legnagyobb "királyság" június 1-jén, azaz pünkösd hétfőn ígérkezik – ekkor a pünkösdi királyválasztás izgalmas próbáit mutatják be a csikósok, szintén 10 órától. 

Színes kavalkád – kellő óvatossággal

A fenti kínálat mellett színes látnivalókban sem lesz hiány: mind a három napon kézműves és kirakodó vásár, lovaskocsizási lehetőség kényezteti a vendégeket, és persze nyitott kapukkal vár mindenkit a parasztudvar is. Az ételek és italok terepe is komoly akadálypályát ígér a látogatóknak – grillterasz, fröccs- és sörterasz, bográcsos pörköltek és frissensültek a csárdában, kemencés lángos gondoskodik az ellátásról. És akinek még ez is kevés: napra nap pusztai bemutató varázsolja el az érdeklődőket – a lovasbemutató mindhárom napon 14 órától várja a közönséget!

A szervezőcsapat facebook oldalán természetesen felhívja a figyelmet a különleges helyzet adta óvintézkedésekre is, ezért arra kérik vendégeiket, hogy a lázzal, felső légúti megbetegedéssel küzdők inkább maradjanak otthon, illetve minden vendégnek azt tanácsolják, hogy a programok során is tartsák be az előírásokat, ajánlásokat. Természetesen kézfertőtlenítő használatát az udvar több pontján is lehetővé teszi a szervező csapat. 
A Révbérpusztai Lovascentrum mintegy tíz hektáron terül el, amelynek jelentős része szabadtéri terület, így mindenki biztonsággal ellátogathat a pünkösdi sorozatra. A szervezők hangsúlyozták: bár a szintén hagyományos színpadi műsorokat a vírushelyzet miatt ezúttal nem rendezik meg, a csárda kibővített ételkínálattal várja a látogatókat.

Végül, de közel sem utolsósorban egy zsebbevágó tudnivaló: a programok látogatása mind a három napon át ingyenes, viszont a parkolás naponta ezer forintba kerül az udvar területén.

Mindenkit szívesen látnak és szeretettel várnak – nagy királyság készül pünkösdkor Révbérpusztán!

(Archív fotók: Révbérpusztai Lovascentrum – facebook) 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Eötvös Cirkusz: száz éve a porondon!

Eötvös Cirkusz: száz éve a porondon!

2020. július 10. (péntek)

Kerek évfordulót ünnepel idén a világhírű társulat – ráadásul az Eötvös Cirkusz e napokban éppen Dunaújvárosban vendégszerepel.

Kiskedvenceink is megszomjaznak a nagy melegben. Ha sétálni megyünk velük, mindig legyen nálunk friss víz!

Kiskedvenceink is megszomjaznak a nagy melegben. Ha sétálni megyünk velük, mindig legyen nálunk friss víz!

2020. július 09. (csütörtök)

A nyári meleg időben nagyon fontos, hogy mindig gondoskodjunk a megfelelő folyadékmennyiség fogyasztásáról. Azonban ne felejtsünk el kedvenceinkről is gondoskodni egy-egy séta alkalmával, de akkor sem, ha csak otthon kell hagyjuk őket, amíg dolgozni megyünk. 

"Hello Me": szégyen a testszégyenítés

"Hello Me": szégyen a testszégyenítés

2020. július 09. (csütörtök)

A body shaming, vagyis testszégyenítés jelensége meglehetősen gyakori napjainkban. Egy amerikai felmérés szerint a nők közel 93, illetve a férfiak 86,5 százaléka kapott már olyan megjegyzéseket, melyek kritizálják a testüket. Harsányi Kata pszichológus a jelenség hátteréről ír.

Közösségi adománygyűjtés – állatmentésre!

Közösségi adománygyűjtés – állatmentésre!

2020. július 07. (kedd)

Két szervezet összefogásával hirdettek adománygyűjtő akciót az állatmentés és az állatok körülményeinek javítására – várják a felajánlásokat, felhívás a hajtás után!

Ha nyár, akkor smoothie (1. rész)

Ha nyár, akkor smoothie (1. rész)

2020. július 07. (kedd)

Újabb sorozatot indít online felületünk, melyben heti több alkalommal mutatunk be olyan ételeket és italokat, melyek kimondottan jól esnek a nyári hőségben. Elsőként néhány kedvenc smoothie. Lássuk!

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

2020. július 06. (hétfő)

Masszív enyhülés és némi csapadék is várható ma estétől, de a hét végére ismét strandidőt ígér a DO meteorológiai szakértője. Friss porgnózis a hajtás után!

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

2020. július 06. (hétfő)

Napnyugta után készülhetünk az ismételt bevetésre ma kora este – Dunaújváros területén ismét szúnyogirtás lesz, adta hírül a város hivatalos weboldala. Megelőző célzat és lakossági tipptár a hajtás után!