Három Acélbika is a legjobb lehet

2020. május 19. (kedd) 8:35 - spigott

Három kategóriában is találkozhatunk a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak nevével a szezon legjobbjainak járó díjak jelöltjei között.

Az idény végén több kategóriában is megválasztják a mögöttünk hagyott jégkorong szezon legjobbjait. A különböző egyéni díjakra a liga vezetőedzői jelölték a játékosokat, s a győztes is ő szavazatuk alapján dől el. Az Erste Liga legjobb csatára Joshua Shalla (Csíkszereda), Szűcs István (HKB), Nagy Gergő (FTC), a legjobb hátvéd Vokla Roland (DEAC), Góga Attila (Gyergyói HK), Jere Pulli (FTC) közül kerül majd ki, derült ki a liga honlapján megjelent közleményből. A legjobb kapusok között már egy Acélbikával is találkozhatunk, ugyanis Hetényi Zoltán (DEAC) és Jordon Cooke (Gyergyói HK) mellett a DAB csapatának hálóőre, Garret Hughson is felkerült a szakemberek listájára.

Képek forrása: ersteliga.hu

Az Erste Liga Higgy Magadban díjainak kategóriájában elismerik a szezon felfedezettjét is, ahol a DEAC-os Horváth Dávid, a HKB-s Szűcs István, illetve a Vasasban játszó Páterka Bencét jelölték a csapatok. Május végén kiderül az is, hogy ki volt az év legsportszerűbb játékosa, s itt is találunk dunaújvárosi hokist Németh Péter személyében. Rajta kívül Hajós Roland (FTC), illetve a szintén dunaújvárosi, de már debreceni színekben játszó Léránt René kaphatja meg a Mr. Fair Play díjat. A szezon lezárásaként kiosztják a Mr. Spirit díjat is, mely annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül. Itt a DEAC kapusa, Hetényi Zoltán, az FTC csatára, Roczanov Dezső, valamint a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya, Azari Zsolt közül kerülhet ki a végső győztes, s ahogy a többi kategóriában, úgy itt is május végén derül ki a győztes személye.

Az Erste Liga legjobbjainak jelöltjei kategóriánként

Legjobb csatár: Joshua Shalla (Csíkszereda), Szűcs István (HKB), Nagy Gergő (FTC)

Legjobb hátvéd: Vokla Roland (DEAC), Góga Attila (Gyergyói HK), Jere Pulli (FTC)

Legjobb kapus: Hetényi Zoltán (DEAC), Jordon Cooke (Gyergyói HK), Garret Hughson (DAB)

Mr. Fair Play díj: Németh Péter (DAB), Hajós Roland (FTC), Léránt René (DEAC)

Mr. Spirit díj: Hetényi Zoltán (DEAC), Azari Zsolt (DAB), Roczanov Dezső (FTC)

A rovat további hírei: Sport

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

2020. június 02. (kedd)

Miután a globális koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a 2020-ra tervezett tokiói nyári olimpiát, a japán szervezők meghosszabbították a Tochigi Prefektus területére vonatkozó edzőtáborozási lehetőségeket. Erről a szigetországi fél a halasztás bejelentése után nem sokkal értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

2020. június 02. (kedd)

Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.

Kispályás foci - Irány a pálya!

Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 02. (kedd)

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.