Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda) 15:34 - Öcaline

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

A járványhelyzet miatt megváltozott szisztémával, online üzemmódban folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) évek óta fuitó népszerű dokumentumfilmes programja, a KineDok Filmklub: az érzékeny társadalmi problémákat feldolgozó alkotásokat azúttal otthonukban tekinthetik meg az érdeklődők, méghozzá úgy, hogy egy-egy héten át ingyenesen láthatók a válogatás darabjai a megadott linkeken. Ezúttal egy csodálatos világba, az utolsó buddhista királyságba kalauzol bennünket a sorozat, mégpedig A monostor gyermekei című, 2017-ben készült bhutáni-magyar dokumentumfimmel. 
Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya több mint egy órás művében két fiatal történetét dolgozzák föl – Gyembó és húga, Tashi átlagos tinédzserek Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Szabadidejükben fociznak vagy a facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban apjuk felel a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így a családfő okkal reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik – és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. A film egyszerre nyújt bepillantást egy hagyományaira büszke közösség életébe, és mutatja be érzékeny családi portré keretében a generációk közötti szakadékot.

A KineDok sorozatának új darabját egészen május 15-ig, azaz péntekig láthatják az érdeklődők az alábbi linken!

A monostor gyermekei (katt) >> 

(Forrás és fotó: ICA-D)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

2020. június 04. (csütörtök)

A BakElit Zenecentrum kibővült csapata az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett online zenei fesztivált szervez öt helyi zenekar részvételével a nagy közösségi felületeken június 20-án, azaz jövő szombaton. Irány a web!

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

2020. június 03. (szerda)

Sikerrel debütált kedden a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvkölcsönző szolgáltatása, emellett színes kínálattal várja (online is) a betű barátait az intézmény.

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

2020. május 06. (szerda)

A járványhelyzetre való tekintettel Dunaújváros önkormányzata és a Cityrocks Hungary (Magyarország legnagyobb rockzenekara) úgy döntött, hogy elhalasztják a július 25-ére tervezett rockzenei flashmobot – a bulicunami jövő májusban várható! Bónusz ajándék: Queen cover karanténvideó, yeaah!