Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő) 11:35 - Öcaline

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.

"Viharos szél, záporokkal!" – ezt ígéri mára, és nagyjából az egész hétre hasonló időt prognosztizált szokásos hétindító előzetesében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szakértő szerkesztője. Ahogy tapasztalhatjuk is, a napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és egész napra, különösen a délutáni órákra igaz, hogy szórványosan zápor, helyenként futó zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél nagy területen lesz viharos. Nap közben 17-21 fok között alakul a csúcshőmérséklet, és fő jellemzőként folytatódik a hidegfronti hatás.
A közeli kilátások is hasonlókkal kecsegtetnek, a friss modellek szerint kedden főleg délelőtt számíthatunk napsütésre, délután több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. A csúcshőmérséklet 20 fok körül várható. Erős, zivatarok környezetében viharos lesz a légmozgás.
A hét közepén is marad a szeles, kellemetlen, a szokottnál hűvösebb idő: szerdán és csütörtökön továbbra is gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és mindkét napon akár többször is lehet zápor, zivatar. A szél végig élénk marad, de valamelyest emelkedik a nappali felmelegedés, térségünkben 20-24 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban. 
A középtávú előrejelzések specialistája szerint pénteken átmenetileg gyengül a felhőképződés, a napsütést már kevesebb gomolyfelhő zavarja, és már csak elszórtan fordul elő csapadék. A hőmérséklet csúcsértéke 20 fok körül alakul.
A hosszú hétvége időjárása is érdekesen alakul, hiszen szombaton és vasárnap a péntekihez hasonló napok várnak ránk – sok napsütéssel, de szeles térségekkel, mindkét napon előforduló csapadékkal –, de pünkösd hétfőn egy újabb hidegfront érheti el térségünket. Egyre több csapadék, viharos szél, felhős idő várható – mozgalmas napokkal köszönt be a nyár!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Eötvös Cirkusz: száz éve a porondon!

Eötvös Cirkusz: száz éve a porondon!

2020. július 10. (péntek)

Kerek évfordulót ünnepel idén a világhírű társulat – ráadásul az Eötvös Cirkusz e napokban éppen Dunaújvárosban vendégszerepel.

Kiskedvenceink is megszomjaznak a nagy melegben. Ha sétálni megyünk velük, mindig legyen nálunk friss víz!

Kiskedvenceink is megszomjaznak a nagy melegben. Ha sétálni megyünk velük, mindig legyen nálunk friss víz!

2020. július 09. (csütörtök)

A nyári meleg időben nagyon fontos, hogy mindig gondoskodjunk a megfelelő folyadékmennyiség fogyasztásáról. Azonban ne felejtsünk el kedvenceinkről is gondoskodni egy-egy séta alkalmával, de akkor sem, ha csak otthon kell hagyjuk őket, amíg dolgozni megyünk. 

"Hello Me": szégyen a testszégyenítés

"Hello Me": szégyen a testszégyenítés

2020. július 09. (csütörtök)

A body shaming, vagyis testszégyenítés jelensége meglehetősen gyakori napjainkban. Egy amerikai felmérés szerint a nők közel 93, illetve a férfiak 86,5 százaléka kapott már olyan megjegyzéseket, melyek kritizálják a testüket. Harsányi Kata pszichológus a jelenség hátteréről ír.

Közösségi adománygyűjtés – állatmentésre!

Közösségi adománygyűjtés – állatmentésre!

2020. július 07. (kedd)

Két szervezet összefogásával hirdettek adománygyűjtő akciót az állatmentés és az állatok körülményeinek javítására – várják a felajánlásokat, felhívás a hajtás után!

Ha nyár, akkor smoothie (1. rész)

Ha nyár, akkor smoothie (1. rész)

2020. július 07. (kedd)

Újabb sorozatot indít online felületünk, melyben heti több alkalommal mutatunk be olyan ételeket és italokat, melyek kimondottan jól esnek a nyári hőségben. Elsőként néhány kedvenc smoothie. Lássuk!

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

2020. július 06. (hétfő)

Masszív enyhülés és némi csapadék is várható ma estétől, de a hét végére ismét strandidőt ígér a DO meteorológiai szakértője. Friss porgnózis a hajtás után!

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

2020. július 06. (hétfő)

Napnyugta után készülhetünk az ismételt bevetésre ma kora este – Dunaújváros területén ismét szúnyogirtás lesz, adta hírül a város hivatalos weboldala. Megelőző célzat és lakossági tipptár a hajtás után!