Dunaújváros Hetilap

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

2020. május 25. (hétfő) 19:26 - doszerk

Az önkormányzat és a városlakók segítségével szépült meg a Rákóczi tér a napokban, miután a lakók közössége a közelmúltban azzal a tervvel kereste meg a városvezetést, hogy együtt szeretnék rendbe tenni lakókörnyezetüket. Meg is valósult szépen.

A kezdeményezés Deák Istvánné szervezésében szökkent szárba, és az ötlethez városunk vezetése is segítséget nyújtott – és lényegében az első szóra a közösségi kezdeményezés mellé állt. A cél nemességéhez nem férhetett kétség, hiszen a közösségi munkálatok kezdeményezői azt vállalták, hogy megszépítik a körzetnek ezt a területét. A lakók összefogása azt is bizonyítja, hogy együtt bármire, sőt, mindenre képesek vagyunk, lehetőnk településünkért, környezetünkért. Mezei Zsolt általános alpolgármester szerint az egyedülálló kezdeményezés egyúttal példaként szolgál, hiszen a szebb, tisztább Dunaújváros mindannyiunk érdeke.

Az alpolgármester azt is hozzátette, a kezdeményezés egyértelműen bizonyítja, hogy a lakosság és a városvezetés együtt szebbé, otthonosabbá teheti városunkat:
– Nagyon boldog vagyok, hogy megvalósult ez a kezdeményezés, és sokan csatlakoztak. Ez is bizonyítja, hogy milyen erős, összetartó közösségben élünk, és hogy együtt bármit meg tudunk valósítani. Az önkormányzat részéről biztosítottuk a takarításhoz szükséges eszközöket: konténereket, szerszámokat például. Ezután pedig már csak arra volt szükség, hogy összejöjjünk, és a kicsiktől a felnőttekig mindenki eljöjjön, és közösen, hatékonyan töltse a napot.

Példás összefogás volt – köszönet érte minden közreműködőnek!

(Fotó: Hankusz Kálmán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala.