Vírus: 3641 fő fertőzött – Fejér megyében is emelkedett az esetszám

2020. május 21. (csütörtök) 7:06 - Öcaline

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3641 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. A halálozások száma csökkent: 3 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye még mindig a vörös zónában – és tegnap óta ismét nőtt, 363 fő az esetszám. 

Az operatív törzs friss napi helyzetjelentése szerint 473 főre emelkedett az elhunytak száma, míg gyógyultan eddig összesen 1504 fő távozott a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1659 főre csökkent a tegnapi 1674 főről, és  amsik két adat is csökkentést jelez: az aktív betegek közül 510 igényel kórházi kezelést, és 27 főt tartanak lélegeztetőgépen.
Városi szintű adatokkal továbbra sem szolgál az operatív törzs, naponta frissül azonban a megyei bontású vírustérkép. A friss adatsor szerint Fejér megyében ismét kettővel növekedett esetszám a tegnapihoz képest – jelenleg 363 fertőzöttet tartanak nyilván. Térségünket még mindig a fertőzött régiók között tarthatjuk számon – a főváros és Pest megye után továbbra is harmadik a szomorú vírusrangsorban. 
A növekedés ütemét vizsgáló műveleteknél szokás szerint az országos és a megyei főszámokat vettem alapul. A tegnapi 3598 főről mára 3641 főre emelkedett az országos mutató, az arány a tegnapi 1,18  százalékponthoz mérten leheletnyit nőtt, 1,19 százalék. Megyénkben ismét emelkedett az esetszám, 363 lett az elmúlt napok 361 fős mutatójához mérten – ez 0,55 százalékos növekedést jelent (tegnap lényegében ugyanennyi volt, 0,56 százalékpont). 
Az operatív törzs új összegzése ismét nyomatékosítja: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Vidéken és Pest megyében hétfő óta újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Az is lényeges fejlemény, hogy a hét elejétől a kórházi ellátások újraindításának következő üteme is megtörtént.

A vezérelv változatlan: csak együtt tehetünk a járvány ellen! 

(Forrás és illusztráció: koronavirus.gov.hu; matek: DO)
 

A rovat további hírei: Belföld

Üzemanyagár: lassan, de biztosan fölfelé

Üzemanyagár: lassan, de biztosan fölfelé

2020. augusztus 11. (kedd)

Benzin 5. Gázolaj 2. Forint. Per liter. Pluszban. Szerdától.

Koronavírus: hamarosan újra emelkednek a tünetes megbetegedések?

Koronavírus: hamarosan újra emelkednek a tünetes megbetegedések?

2020. augusztus 10. (hétfő)

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok azt vetítik előre, hogy hamarosan növekedhet a tünetes megbetegedések száma – elsősorban a fővárosi és a debreceni adatokra alapozta prognózisát az NNK.

Szakértő: Budapest turizmusa szenvedi meg leginkább a külföldi turisták elmaradását

Szakértő: Budapest turizmusa szenvedi meg leginkább a külföldi turisták elmaradását

2020. augusztus 09. (vasárnap)

Budapest szenvedi meg leginkább a koronavírus-járvány miatti visszaesést a turizmusban, a Balaton mellett és más vidéki üdülőközpontokban a külföldi vendégek elmaradását némileg ellensúlyozza a belföldi kereslet.

Ilyen is régen volt: nem változik az üzemanyag ára!

Ilyen is régen volt: nem változik az üzemanyag ára!

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csoda a kutakon!
 

Elfajult a vita Érden, egy ember meghalt

Elfajult a vita Érden, egy ember meghalt

2020. július 31. (péntek)

Végzetes cselekményig fajult két társaság vitája egy érdi benzinkútnál csütörtökön este. Egy 50 éves férfi meghalt, több sérült kórházi ápolásra szorult. Gyorshír.

Tovább csökken az üzemanyag ára péntektől

Tovább csökken az üzemanyag ára péntektől

2020. július 30. (csütörtök)

Folytatódik az elmúlt időszak trendje, ha leheletnyit is, de tovább csökken péntektől az üzemanyag ára: a benzin 2, a gázolaj 3 forinttal lesz olcsóbb literenként.

Koronavírus: újra publikus, melyik megyében hány aktív fertőzött van

Koronavírus: újra publikus, melyik megyében hány aktív fertőzött van

2020. július 30. (csütörtök)

A kormányzati tájékoztatási oldal először két hete közölt adatokat megyékre bontva az aktív esetekről és a koronavírusban elhunytakról, írja a 444. Fejér megyei mutatók itt!