Vírus: 3741 fő fertőzött – Fejér megyében újra eggyel nőtt az esetszám

2020. május 24. (vasárnap) 7:04 - Öcaline

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3741 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Az áldozatok száma is nőtt, 4 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – igaz, mára is csupán egy fővel nőtt, 367 lett az esetszám. 
 

Az operatív törzs legújabb adatsora szerint 486 főre emelkedett az elhunytak száma, míg gyógyultan eddig összesen 1690 fő távozott a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1565 főre csökkent a tegnapi 1576 főről. Csökken az aktív betegek száma – 442 lett a tegnapi 462 után. A lélegeztetőgépet igénylők száma viszont nőtt: 28 fő a tegnapi 21 személlyel szemben. 
Városi szintű adatokat továbbra sem publikál az operatív törzs, naponta frissül viszont a megyei bontású vírustérkép. A friss mutatók szerint Fejér megyében eggyel növekedett esetszám a tegnapihoz képest – jelenleg 367 fertőzöttet tartanak nyilván. Térségünket ezzel együtt még mindig a leginkább fertőzött régiók között találjuk – a főváros és Pest megye után változatlanul harmadik. 
A növekedés ütemét vizsgáló műveleteknél szokás szerint az országos és a megyei főszámokat vettem alapul. A tegnapi 3713 főről mára 3741 főre emelkedett az országos főadat, az arány a tegnapi 0,95  százalékponthoz mérten is csökkent, jelenleg 0,75 százalék. Megyénkben ismét emelkedett az esetszám, 367 lett a tegnapi 366 fő után – a növekedés mértéke ismét 0,27 százalékpont.
Az operatív törzs új összegzése ismét nyomatékosítja: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Az óvodák is fokozatosan nyitnak hétfőtől, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend. Az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendeletet is kihirdették már.

A vezérelv viszont változatlan: csak együtt tehetünk a járvány ellen! 

(Forrás és illusztráció: koronavirus.gov.hu; matek: DO) 
 

A rovat további hírei: Belföld

Októbertől ismét tart rendezvényeket a Hungexpo

Októbertől ismét tart rendezvényeket a Hungexpo

2020. szeptember 22. (kedd)

Szigorú biztonsági szabályok mellett októberben megrendezi a Construma, az Otthon Desing, az Automotive Hungary, és az Ipar Napjai kiállításokat a Hungexpo.

Európai Szuperkupa - lezárások Budapesten

Európai Szuperkupa - lezárások Budapesten

2020. szeptember 22. (kedd)

Forgalomkorlátozásokra kell számítani keddtől péntekig Budapest V., VII., VIII. és XIV. kerületében az Európai Szuperkupa csütörtöki labdarúgó-mérkőzés miatt.

Nébih: az Auchan visszahívja a sajátmárkás termékét

Nébih: az Auchan visszahívja a sajátmárkás termékét

2020. szeptember 21. (hétfő)

Az Auchan Magyarország Kft. szalmonella szennyezettség miatt visszahívja az 1000 grammos kiszerelésű, Auchan trappista sajttal töltött csirkemell terméket.

Balaton Napja - Kilenc tóparti településen lesznek programok

Balaton Napja - Kilenc tóparti településen lesznek programok

2020. szeptember 21. (hétfő)

A tavasszal elmaradt Balaton Napját idén szeptember 26-án, szombaton tartják kilenc tóparti településen, a programsorozattal arra hívják fel a figyelmet a szervezők, hogy az őszi időszak is szép, élménygazdag a Balatonnál.

Pest megye gasztronómiáját bemutató kötet jelent meg

Pest megye gasztronómiáját bemutató kötet jelent meg

2020. szeptember 20. (vasárnap)

A földrajzilag és hagyományaiban is sokszínű Pest megye gasztronómiai különlegességeiről, kézműves termékeiről és innovációiról pillanatfelvételt készítő kötet jelent meg Pest megye ízei címmel.

Egységes arculatot kapnak a főváros szervezetei

Egységes arculatot kapnak a főváros szervezetei

2020. szeptember 19. (szombat)

Új, egységes "ernyőarculatot" kapnak a fővárosi önkormányzat szervezetei és cégei - jelentette be a Budapesti Városarculati (BV) Nonprofit Kft. ügyvezetője szombaton a fővárosban.

A szilvásváradi pisztráng az uniós oltalom alatt álló listán

A szilvásváradi pisztráng az uniós oltalom alatt álló listán

2020. szeptember 18. (péntek)

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a szilvásváradi pisztráng megnevezés felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések (OEM) listájára - közölte a bizottság pénteken.