Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

2020. május 31. (vasárnap) 9:12 - Öcaline

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3876 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, 2 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – tegnap óta eggyel növekedett, 371 az esetszám. 

Az operatív törzs legújabb, a hétköznapi metódushoz mérten már 2 órával később publikált összegzése szerint 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 3876 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. 526 főre emelkedett az elhunytak száma, míg eddig gyógyultan összesen 2147 fő távozott a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma ezúttal növekedett, 1203 lett a tegnapi 1201 fő után. Növekedett a kórházban ápolt betegek száma is, 419 főre (ez a szám tegnap 414 volt), és a lélegeztetőgépen ápoltak száma is fölfelé moccant: a tegnapi 22 főhöz képet jelenleg 25. Fejér megye változatlanul fertőzött régiónak számít országos viszonylatban – a fertőzöttek szám egy fővel, 371-re emelkedett.
A növekedés ütemét vizsgáló műveleteknél szokás szerint az országos és a megyei főszámokat vettem alapul. A tegnapi 3867 főről mára 3876 főre emelkedett az országos főadat, az arány a tegnapi 0,67  százalékponthoz mérten csökkent: 0,23 százalék. Megyénkben is változott a fertőzöttek száma, a növekedés üteme (370-ről 371-re) csekély, egyúttal lényegében megfelel az országos ütemnek: 0,27 százalék.
Az operatív törzs mindezek mellett figyelmeztet: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A vezérelv nem változott: csak együtt tehetünk a járvány ellen! 

(Forrás és illusztráció: koronavirus.gov.hu; matek: DO)
 

A rovat további hírei: Belföld

Továbbra is sok napsütés várható

Továbbra is sok napsütés várható

2020. június 27. (szombat)

Vasárnap akár 34 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

2020. június 26. (péntek)

Gyorsan feléledt a lakóingatlanok piaca, már májusban felülmúlta a lakást keresők száma az egy évvel korábbit, és még a kínálati árak is nőttek.

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

2020. június 26. (péntek)

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések május végéig a kibocsátók adatai szerint, akik a veszélyhelyzet júniusi feloldását követően a költésekben további emelkedésre számítanak - közölte az OTP Bank, az MKB Bank, és a K&H Bank az MTI érdeklődésére.

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

2020. június 25. (csütörtök)

A zivatarok, a felhőszakadás és az UV-sugárzás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levonult az árhullám a Dunán

Levonult az árhullám a Dunán

2020. június 25. (csütörtök)

Még tart az első fokú készültség a Tiszán a levonuló árhullám miatt, viszont a Duna vízállása szerdán tetőzött a fővárosnál, azóta csökken a vízszint - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Emelkedik az üzemanyag ára

Emelkedik az üzemanyag ára

2020. június 23. (kedd)

Jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára is szerdától!

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

2020. június 18. (csütörtök)

Megszűnik a 65 év felettiekre vonatkozó, naponta 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv a boltokban, piacokon mától – a részletekről a város hivatalos weboldalán látott napvilágot összegzés.