Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

2020. május 31. (vasárnap) 9:12 - Öcaline

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3876 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, 2 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – tegnap óta eggyel növekedett, 371 az esetszám. 

Az operatív törzs legújabb, a hétköznapi metódushoz mérten már 2 órával később publikált összegzése szerint 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 3876 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. 526 főre emelkedett az elhunytak száma, míg eddig gyógyultan összesen 2147 fő távozott a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma ezúttal növekedett, 1203 lett a tegnapi 1201 fő után. Növekedett a kórházban ápolt betegek száma is, 419 főre (ez a szám tegnap 414 volt), és a lélegeztetőgépen ápoltak száma is fölfelé moccant: a tegnapi 22 főhöz képet jelenleg 25. Fejér megye változatlanul fertőzött régiónak számít országos viszonylatban – a fertőzöttek szám egy fővel, 371-re emelkedett.
A növekedés ütemét vizsgáló műveleteknél szokás szerint az országos és a megyei főszámokat vettem alapul. A tegnapi 3867 főről mára 3876 főre emelkedett az országos főadat, az arány a tegnapi 0,67  százalékponthoz mérten csökkent: 0,23 százalék. Megyénkben is változott a fertőzöttek száma, a növekedés üteme (370-ről 371-re) csekély, egyúttal lényegében megfelel az országos ütemnek: 0,27 százalék.
Az operatív törzs mindezek mellett figyelmeztet: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A vezérelv nem változott: csak együtt tehetünk a járvány ellen! 

(Forrás és illusztráció: koronavirus.gov.hu; matek: DO)
 

A rovat további hírei: Belföld

Jó minőségű szőlőre számítanak Szekszárdon

Jó minőségű szőlőre számítanak Szekszárdon

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Jó minőségű, de közepes vagy annál kisebb mennyiségű szőlőre számítanak a szekszárdi borvidéken, ahol a szüret felénél tartanak a termelők.

Továbbra is lehet utazni Dunakanyar-napijeggyel

Továbbra is lehet utazni Dunakanyar-napijeggyel

2020. szeptember 27. (vasárnap)

November elsejéig még megvásárolható a Dunakanyar-napijegy, amely korlátlan utazásra jogosít fel a Dunakanyar-körjáraton, a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MAHART helyi járatain a szeptember 30. és november 1. közötti hétvégéken és október 23-án.

Tortával ünnepelték a negyvenéves gorillát

Tortával ünnepelték a negyvenéves gorillát

2020. szeptember 26. (szombat)

Tortával ünnepelték a negyvenéves Golo nevű hím gorillát a Budapesti Állatkertben, az emlős születésnapja vasárnap lesz, de az intézmény gondozói már pénteken felköszöntötték az ünnepeltet.

Pásztorok bevonásával vizsgálták a szarvasmarhákat

Pásztorok bevonásával vizsgálták a szarvasmarhákat

2020. szeptember 26. (szombat)

A pásztorok bevonásával végzett vizsgálatból kiderült, hogy a szarvasmarhák száznál is több növényfajt ismernek fel és mindegyikhez más módon viszonyulnak a legelőn.

ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje

ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje

2020. szeptember 25. (péntek)

Az ÉletMentő applikáció nyerte el az Év digitalizációs projektje címet és megkapta a Gyurós Tibor-díjat is, amellyel a hazai digitalizáció fejlődésében aktívan szerepet vállaló személyeket és vállalkozásokat ismerik el.

Októbertől ismét tart rendezvényeket a Hungexpo

Októbertől ismét tart rendezvényeket a Hungexpo

2020. szeptember 22. (kedd)

Szigorú biztonsági szabályok mellett októberben megrendezi a Construma, az Otthon Desing, az Automotive Hungary, és az Ipar Napjai kiállításokat a Hungexpo.

Európai Szuperkupa - lezárások Budapesten

Európai Szuperkupa - lezárások Budapesten

2020. szeptember 22. (kedd)

Forgalomkorlátozásokra kell számítani keddtől péntekig Budapest V., VII., VIII. és XIV. kerületében az Európai Szuperkupa csütörtöki labdarúgó-mérkőzés miatt.