33 újtelepi címre csalogat a Garázsvásár

2020. június 24. (szerda) 10:37 - Öcaline

Már a felhívás is fényes sikert aratott a Városvédők Újtelepért Egyesület akciója előtt: a kincsvadászok 33 címet kereshetnek fel a Garázsvásár keretében szombaton! Remek közösségi esemény lesz, jó szívvel ajánljuk!

Amint arról már beszámoltunk, hű marad az "Újtelepen mindig történik valami!" mottóhoz Városvédők Újtelepért Egyesület: a közösség június 27-én, szombaton 10-16 óra között rendezi az első Újtelepi Garázsvásárt. Nem is akármilyen felhozatalra készülhetnek a kincsvadászok, árulta el érdeklődősünkre Nyári Ica, az egyesület alelnöke: a hasábjainkon is napvilágot látott felhívás nyomán összesen 33 címen (!!!) várják a látogatókat:
– Minden erőnkkel arra összpontosítunk, hogy ne csak egy sikeres vásár nap, hanem egy kirándulás is legyen a szombati megmozdulás. A vendégek kürtős kalácsot ehetnek, finom nedűket is kortyolhatnak, és szeretnénk, ha egy közösségi ünnep kerekedne a vásárból!
Jó hír a majdani vendégeknek, hogy már előre tervezhetnek útvonalat – a szervezők elérhetővé tették a teljes címlistát, ráadásul azt is feltüntetik, melyik helyszínen milyen jóféleségekre számíthatnak a kincsvadászok. A közösségi programba bekapcsolódó polgárőrök is készülnek a címlista kinyomtatott verziójával, és persze szívesen nyújtanak útbaigazítást is a helyszínen. Aki meg csak úgy vaktában szeretne elindulni, annak elég a képen is látható táblát figyelnie a lelőhelyek kerítésén, kapuján – és már kezdődhet is a kutakodás, alkudozás!

Weben a lelőhelyek listája – a nyomtatható formátumú címgyűjtemény itt érhető el!

I. Újtelepi Garázsvásár –.pdf (katt) >>

Mindenkit sok szeretettel várnak – szívesen látnak, és mindenkinek jó időtöltést kívánnak a városvédők!

(Illusztráció: Városvédők Újtelepért Egyesület)

 

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

2020. július 06. (hétfő)

Masszív enyhülés és némi csapadék is várható ma estétől, de a hét végére ismét strandidőt ígér a DO meteorológiai szakértője. Friss porgnózis a hajtás után!

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

2020. július 06. (hétfő)

Napnyugta után készülhetünk az ismételt bevetésre ma kora este – Dunaújváros területén ismét szúnyogirtás lesz, adta hírül a város hivatalos weboldala. Megelőző célzat és lakossági tipptár a hajtás után!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

2020. július 03. (péntek)

A nagy sikert aratott live show után visszatérünk (egyik) kedvenc műveletsorunkhoz: a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekeiből válogatott tematikus összeállítással jelentkezünk heti rendes nyálcsordító rovatunkban. A fókuszban: rántott mindenféle, vigyázat, kegyetlenül finomak!

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

2020. június 30. (kedd)

Június elejétől ismét igénybe vehetik a Dunaújvárosi Egyetem dolgozói az intézmény bölcsődéjét. A DUFiókák névre keresztelt kisgyermek- gondozó egység egész nyáron nyitva tart, így segítve azokat a szülőket, akik a kijárási korlátozás során elhasználták egész éves szabadságukat, szeptembertől pedig már nem csak a DUE alkalmazottai, hanem minden környékbeli kisgyermekes család igénybe veheti szolgáltatásukat.

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

2020. június 30. (kedd)

Elsősorban  a fiatal felnőttek útkeresését segítő posztokkal, a "Hello Me" projekt darabjaival színesedik mostantól a DO palettája; a tartalmat két fiatal, de nagyon eltökélt pszichológus, Harsányi Kata és Menyhárt Emese jegyzi – az alábbi összeállításban Kata mesél hivatásáról.

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

2020. június 28. (vasárnap)

Hétfőn még kánikula lesz, aztán kissé mérséklődik a meleg a héten. Sok lesz a napsütés, de többször lesznek zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

2020. június 28. (vasárnap)

Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét - jelentette be a Barcelonai Egyetem.