A piás éjszaka: három ittas sofőr is fennakadt a térség közútjain

2020. június 22. (hétfő) 16:05 - Öcaline

A megyében nyolc, ezen belül térségünkben három ittas sofőrt csíptek el a rendőrök a közutakon egyetlen este leforgása alatt szombaton. Szűrés után szűrés – az eredmények mellé figyelmeztető felhívást is mellékeltek.

A rendőrök egy nap leforgása alatt két esetben indítottak közigazgatási, míg hat esetben büntetőeljárást azokkal a személyekkel szemben, akik alkoholt fogyasztottak, mielőtt a kormány mögé ültek még szombaton este, illetve vasárnapra virradó éjjel. A szomorú statisztikát a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata bocsátotta honlapunk rendelkezésére azzal a kiegészítéssel, hogy egy alkalommal segéd-motorkerékpár, míg hétszer személygépjármű vezetője volt a jogsértő. Természetesen kíváncsi voltam, a megyei adatsoron belül hány eset történt a városban, illetve a környéken – csodálkoztam volna, ha ebből a szórásból kimaradunk –, meg is érkezett a gyors és pontos válasz, íme.
Az említett esetből három cselekmény történt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén; mindhárom eset június 21-én az éjszaka során történt. 0 óra 20 perckor a Táncsics Mihály utcában, 1 órakor Mezőfalván a Mezőfalvi úton, majd 1 óra 16 perckor a Baracsot Nagyvenyimmel összekötő úton intézkedtek ittas sofőrökkel szemben a járőrök. Előállították őket a kapitányságra további mintavétel céljából – majd mind a három esetben büntetőeljárást indítottak ellenük.
A rendőrségi összegzés – sokadszor – egy figyelmeztetéssel ér véget, amelyben a főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására. A szeszes italok és bódító szerek használata már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, de mások életét is veszélyezteti!

Vigyázzunk az utakon – magunkra is, egymásra is!

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

2020. július 06. (hétfő)

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a tizenhárom személyből álló bűnszervezettel szemben, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra, többek közt Dunaújvárosban is.

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

2020. július 06. (hétfő)

Súlyos testi sértés ügyében kezdett vizsgálatot a dunaújvárosi rendőrség egy 22 éves férfi ellen – aki korábban ököllel okozott sérülést egy rácalmási férfinak szombaton éjjel.  Nagyon gyorsan kézre került.

Szirénapróbák július 6-án

Szirénapróbák július 6-án

2020. július 05. (vasárnap)

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba július 6-án, hétfőn.

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

2020. július 04. (szombat)

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Baracs és Kisapostag között, teljes szélességében lezárták a rendőrök a 6-os számú főutat, értesült a DO. Három gépjármű ütközött, két személy sérült.

Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

2020. július 03. (péntek)

Pozitív koronavírus-tesztet produkált egy kézilabdaedző, aki hétfőn foglalkozást vezetett a kempingben zajló napközis táborban, adta hírül a GESZ. Fertőtlenítő nagytakarítást tartanak a bázison, a tábor három napra bezár.

Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

2020. július 02. (csütörtök)

Nem, a nyitó képen nem egy esőerdőt mutatok - a délutáni (első) felhőszakadást örökítettem meg a Liget közben. Két tomboló vihar, a második jéggel jött. Nagy lépést tettünk a közösségi tartalomszolgáltatás felé, összeállításunkat jobbnál jobb böngészői képekkel színesítjük. Köszönet mindenkinek, aki segített!

Rendőrség: elfogás a Bocskai utcában

Rendőrség: elfogás a Bocskai utcában

2020. július 02. (csütörtök)

Lopás miatt körözött férfit kerítettek kézre a rendőrök a Bocskai utcában tegnap. A 20 éves fiatalt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kereste.