Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

2020. június 30. (kedd) 9:22 - Öcaline

Elsősorban  a fiatal felnőttek útkeresését segítő posztokkal, a "Hello Me" projekt darabjaival színesedik mostantól a DO palettája; a tartalmat két fiatal, de nagyon eltökélt pszichológus, Harsányi Kata és Menyhárt Emese jegyzi – az alábbi összeállításban Kata mesél hivatásáról.

Feltett szándékunk, hogy folyamatosan színesítjük tartalmainkat, és örömmel jelentjük, ismét bővül a kör: mostantól Harsányi Kata pszichológus-blogger, a Hello Me című projekt egyik gazdája is csatlakozik csapatunkhoz – posztjai kisebb-nagyobb rendszerességgel megjelennek a DO felületén. A szerző kérdésünkre készséggel mesélt motivációiról:
– Mindig is érdekelt, hogyan élhetnek az emberek minél teljesebb életet, lehetőleg betegségek nélkül, ezért olyan területen szerettem volna tanulni, ahol a megelőzésnek is nagy szerepe van. Így esett a választásom a pszichológia mellett a dietetika szakra. Mindkét alap diplomámat 2014-ben szereztem (a Semmelweis és a Károli Gáspár Református Egyetemen), majd ezután pszichológiából mesterképzésre mentem, a BME – munka- és szervezetpszichológia szakán végeztem. Jelenleg a tanácsadó szakpszichológus képzésre járok, krízis szakirányon szeretnék diplomát szerezni – ha minden jól megy, jövőre.

Mint a fiatal szakember kérdésünkre elárulta, pszichológusként elsősorban fiatal felnőttek útkeresését segíti – mélyen hisz abban, hogy az emberi élet nagyon összetett, ezért egy-egy fókuszpont vagy probléma megtalálása helyett érdemes inkább a teljes rendszerre koncentrálni – és e ponton lépett be életébe, munkájába a blog:
– A pszichológiai tanácsadások során nemcsak arra törekszem, hogy a személy jobban megismerje magát, hanem arra is, hogy tudatosuljon benne, hogyan működik társas helyzetekben, mit hoz otthonról, és mik a legfontosabb értékek számára. Blogolni három éve kezdtem azzal a céllal, hogy ismeretterjesztő tartalmakat és hasznos önismereti gyakorlatokat osszak meg az olvasókkal. Úgy gondolom, hogy a mentális egészség védelme legalább annyira fontos, mint a fizikai egészség megőrzése, ezért idén januárban az egyik kolléganőmmel, Menyhárt Emesével elindítottunk egy kezdeményezést, melynek célja felhívni erre a területre is a figyelmet. A "Hello Me" projekt keretein belül tematikus kiadványok és előadások segítségével szeretnénk lehetőséget nyújtani az embereknek arra, hogy foglalkozhassanak a lelki egészségük védelmével. A mentális egészség védelme mellett szívügyemnek tekintem az érzelmi intelligencia területét. Hosszú távon célom egy olyan program kidolgozása, amely segít a szülőknek érzelmileg "intelligens" gyerekeket nevelni, és segít a kamaszoknak, fiataloknak is bánni az érzelmi világukkal.

Kapcsolódó link:
"Hello Me" – Harsányi Kata blogja (katt) >>

(Fotó: Harsányi Kata)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

2020. július 06. (hétfő)

Masszív enyhülés és némi csapadék is várható ma estétől, de a hét végére ismét strandidőt ígér a DO meteorológiai szakértője. Friss porgnózis a hajtás után!

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

2020. július 06. (hétfő)

Napnyugta után készülhetünk az ismételt bevetésre ma kora este – Dunaújváros területén ismét szúnyogirtás lesz, adta hírül a város hivatalos weboldala. Megelőző célzat és lakossági tipptár a hajtás után!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

2020. július 03. (péntek)

A nagy sikert aratott live show után visszatérünk (egyik) kedvenc műveletsorunkhoz: a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekeiből válogatott tematikus összeállítással jelentkezünk heti rendes nyálcsordító rovatunkban. A fókuszban: rántott mindenféle, vigyázat, kegyetlenül finomak!

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

2020. június 30. (kedd)

Június elejétől ismét igénybe vehetik a Dunaújvárosi Egyetem dolgozói az intézmény bölcsődéjét. A DUFiókák névre keresztelt kisgyermek- gondozó egység egész nyáron nyitva tart, így segítve azokat a szülőket, akik a kijárási korlátozás során elhasználták egész éves szabadságukat, szeptembertől pedig már nem csak a DUE alkalmazottai, hanem minden környékbeli kisgyermekes család igénybe veheti szolgáltatásukat.

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

2020. június 28. (vasárnap)

Hétfőn még kánikula lesz, aztán kissé mérséklődik a meleg a héten. Sok lesz a napsütés, de többször lesznek zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

2020. június 28. (vasárnap)

Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét - jelentette be a Barcelonai Egyetem.

Újabb, várhatóan szabad szemmel is megfigyelhető üstökös közeledik a Nap felé

Újabb, várhatóan szabad szemmel is megfigyelhető üstökös közeledik a Nap felé

2020. június 27. (szombat)

Majdnem 5 ezer év után ismét a Nap felé közeledik a NEOWISE-üstökös, amely a vártnál fényesebb lesz, így ha nem esik szét, akkor július közepétől a nyár végéig kis távcsővel vagy esetleg szabad szemmel is megfigyelhető majd.