Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Elmarad a Petőfi Művészeti Liget – de lesz Bartók Liget!

doszerk - 2020. június 8. 18:19

Kültéri színházi előadásokra várja a nézőket a koronavírus veszélyhelyzet korlátozásai miatt a Bartók Kamaraszínház: a Bartók Liget tervével a napokban rukkolt ki az intézmény vezetése.

Dunaújvárosban is minden zenei rendezvény elmarad a pandémiás korlátozások miatt idén nyáron – a korlátozások nem kímélték a Petőfi Művészeti Liget  tervezett programját sem. Viszont a Bartók Kamaraszínház dolgozói már hozzákezdtek egy alternatív megoldás előkészületeinek – hogy nyáron se maradjon kulturális rendezvény nélkül a város, így Bartók Liget címmel szabadtéri előadásokat szervez a színház vezetése. Az események helyszíne természetesen a liget lesz, ezúttal azonban kordonokkal kerítik le a nézőteret – az előadásokra átlagosan 150-200 főt tudnak majd fogadni, természetesen a járványügyi helyzet korlátozásainak maximális betartása mellett.
Már javában folynak a várhatóan a a hónap második felében startoló rendezvénysorozat előkészületei – az előadások pontos részleteiről a közeljövőben adnak tájékoztatást. Ami biztos: a Bartók ezzel a sorozattal próbálja pótolni azok számára is az előadásokat, akik megvették már a bérletüket, de a kijárási korlátozás és az intézmények zárva tartása miatt nem tudták használni azt.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Rácalmási Passió – idén immár nyolcadszorra

Rácalmási Passió – idén immár nyolcadszorra

2021. jún. 11.

Új megközelítés és újszerű nézőpont, 60 szereplő, szép és ihletett élményt ígérő élő előadás – a Rácalmási Passiót a Jankovich Kúria mellett mutatják be vasárnap délután.

DSTV: június műtárgya a múzeumban

DSTV: június műtárgya a múzeumban

2021. jún. 11.

Avar kori tojásokra esett a választás az Intercisa Múzeum "Hónap műtárgya" sorozatában, derül ki a DSTV összegzéséből. A különleges leletegyüttest Buza Andrea régész-muzeológus mutatja be. Hangkép.

ICA-D: Móder Rezső – "Lebegő ellenállások"

ICA-D: Móder Rezső – "Lebegő ellenállások"

2021. jún. 09.

A Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) nagyszabású retrospektív kiállítást rendez Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész munkáiból. A tárlat pénteken este nyílik, és nemcsak izgalmas keresztmetszetet ad a művész életművéből, de Dunaújváros fennállásának hetvenéves jubileumára is reflektál. Legyenek, legyünk sokan!

Könyvtár: ösvényfestés és nyári menetrend

Könyvtár: ösvényfestés és nyári menetrend

2021. jún. 09.

Végre pótolják az áprilisban elmaradt szülinapi közösségi programot a Cimbora Klubban, emellett a nyári nyitva tartás menetrendjéről is tájékoztatta a betű barátait a József Attila Könyvtár.

Bartók: a pedagógusoknak szólt a taps!

Bartók: a pedagógusoknak szólt a taps!

2021. jún. 07.

Ünnepi online összeállítással köszöntötte a pedagógusokat a Bartók Kamaraszínház: a színes irodalmi válogatás a pedagógusnapon, azaz vasárnap este debütált – mutatom máris!

Metal Factory: zúzós, húzós kínálat

Metal Factory: zúzós, húzós kínálat

2021. jún. 04.

Az alaphíreket már megírtuk a közelmúltban, idén a Rockmaraton helyén és idején – a Szalki-szigeten július 5-10. között – a Meal Factory elnevezésű programsorozatra várják a metal, hc, punk és rock híveit. Azóta befutott a teljes kínálat is, mutatom!

DSTV: táborba csalogat az MMK

DSTV: táborba csalogat az MMK

2021. jún. 04.

Újra lesz nyári tábor az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. A tervek szerint négy különböző témájú egyhetes táborral várják az intézmény munkatársai a kikapcsolódásra vágyó fiatalokat június 21-től július 16-ig. Hangkép.