Felhőszakadás, villámárvizek, elöntések térségünkben is

2020. június 18. (csütörtök) 10:28 - Öcaline

A dunaújvárosi önkéntes tűzoltókat is bevetették egy Mezőfalván történt elöntés nyomán tegnap délután, de megyeszerte rengeteg kárt okozott a felhőszakadás, értesült a DO.

Leszakadt az ég Fejér megye északi és déli részén, sok helyen kérték a tűzoltók beavatkozását, erősítette meg Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, katasztrófavédelmi szóvivő friss összegzése. A honlapunkhoz eljuttatott tájékoztató szerint a szerdán délután rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék több utcát elöntött Igaron és Igar-Vámszőlőhegyen. Utóbbi településrészen, a Dózsa György utcában az egy méter magasan (!) hömpölygő víz elsodort egy idős embert, aki megsérült. Őt a közelben lakók az egyik családi ház udvarán helyezték biztonságba. Az erős sodrásban a sárbogárdi hivatásos tűzoltók kísérték a mentőket a könnyebben sérült férfihoz, akit segítettek a távolabb várakozó mentőautóhoz vinni. A Kossuth Lajos utcában húzódó ér annyira megduzzadt, hogy kilépett a medréből és harminc lakóházat veszélyeztetett, amelyek közül háromba be is folyt a víz.

A Dózsa György utca végén pedig homokzsákokkal védték a házakat a lejtős úton leömlő csapadéktól. Az igari Szabadság utcában több lakóházba befolyt a csapadék, az egyiknél leomlott a falazat. Az életveszélyesé vált épületet a sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltók kordonszalaggal zárták le, és kéziszerszámokkal törtek utat az udvaron felgyülemlett víznek. A ház lakójának az önkormányzat biztosított szállást. (A mellékelt képek is Igaron készültek!)
Térségünkben is akadt veszélyes helyzet: Mezőfalván a gyermekotthon egyik épületének alagsori tárolójába és irodájába folyt be a csapadék. A bent tárolt eszközöket a dunaújvárosi és a helyi önkéntes tűzoltók egy másik, vízzel nem érintett helyiségbe rakodták át. Az otthonban tartózkodó nyolc gyermeket egy másik épületbe kísérték. 
A megye északi részén a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók segítségét tizenhét alkalommal kérték a városban épületek alagsorába befolyt víz szivattyúzása érdekében.

(Fotó: FM Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A rovat további hírei: Sziréna

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

2020. július 06. (hétfő)

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a tizenhárom személyből álló bűnszervezettel szemben, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra, többek közt Dunaújvárosban is.

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

2020. július 06. (hétfő)

Súlyos testi sértés ügyében kezdett vizsgálatot a dunaújvárosi rendőrség egy 22 éves férfi ellen – aki korábban ököllel okozott sérülést egy rácalmási férfinak szombaton éjjel.  Nagyon gyorsan kézre került.

Szirénapróbák július 6-án

Szirénapróbák július 6-án

2020. július 05. (vasárnap)

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba július 6-án, hétfőn.

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

2020. július 04. (szombat)

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Baracs és Kisapostag között, teljes szélességében lezárták a rendőrök a 6-os számú főutat, értesült a DO. Három gépjármű ütközött, két személy sérült.

Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

2020. július 03. (péntek)

Pozitív koronavírus-tesztet produkált egy kézilabdaedző, aki hétfőn foglalkozást vezetett a kempingben zajló napközis táborban, adta hírül a GESZ. Fertőtlenítő nagytakarítást tartanak a bázison, a tábor három napra bezár.

Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

2020. július 02. (csütörtök)

Nem, a nyitó képen nem egy esőerdőt mutatok - a délutáni (első) felhőszakadást örökítettem meg a Liget közben. Két tomboló vihar, a második jéggel jött. Nagy lépést tettünk a közösségi tartalomszolgáltatás felé, összeállításunkat jobbnál jobb böngészői képekkel színesítjük. Köszönet mindenkinek, aki segített!

Rendőrség: elfogás a Bocskai utcában

Rendőrség: elfogás a Bocskai utcában

2020. július 02. (csütörtök)

Lopás miatt körözött férfit kerítettek kézre a rendőrök a Bocskai utcában tegnap. A 20 éves fiatalt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kereste.