Dunaújváros Hetilap

Fénybe borult a Városháza

2020. június 26. (péntek) 11:41 - Nemes Orsolya

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány okozta helyzet nap mint nap embert próbáló feladatok elé állította azokat, akik a válsághelyzetben a frontvonalon küzdöttek: legyenek például egészségügyi vagy rendvédelmi dolgozók, gyógyszerészek, bolti eladók, önkéntesek.

Ugyanakkor nemcsak a védekezésben részt vevőket tette próbára, hanem minden dunaújvárosit. Városunk önkormányzata egy szimbolikus gesztussal mondott köszönetet az itt élőknek a járvány alatt tanúsított fegyelmezett és példamutató hozzáállásukért. Kedd este ismét szív alakban borult fénybe a Városháza épülete – a város vezetése, a Rajta Újváros frakció és Kálló Gergely, országgyűlési képviselő ugyanis ezzel az apró, szimbolikus gesztussal mondott köszönetet minden dunaújvárosinak. Immár másodszor láthattak hasonló kezdeményezést a városlakók:  egyszer a vírus helyzet közepén, egyfajta bátorításként, az összefogást jelképezve gyúltak ki a fények, míg legutóbb az átélt nehézségek és a helytállás elismeréseként.

Végh Zoltán felvételei

"Azt gondolom, hogy az összefogás ereje példásan vizsgázott ebben a nehéz  időszakban is, amit át kellett élnünk az elmúlt hónapokban. Én nagyon  büszke vagyok azokra, akik olyan példásan végigdolgozták a vírus helyzetet, akik példásan helytálltak a legnehezebb időszakban is és meg tudták mutatni mindannyiunk számára, hogyha van egy közös cél az, hogy átvészeljünk egy tényleg nagyon veszélyes vírushelyzetet, akkor mindannyian büszkék is lehetünk arra a példás összefogásra, amely én azt látom, hogy tényleg jelesre vizsgázott az elmúlt hónapokban." – fogalmazott Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere. Hozzátette, mindenki elismerést érdemel, aki kivette a részét ennek az időszaknak az átvészeléséből: "Itt az önkormányzati dolgozóktól kezdve, az egészségügyi ápolókon át, de akár mondhatjuk a boltokban dolgozó kiszolgálókat, akármelyik dolgozót, akinek ténylegesen be kellett járnia a munkahelyére, mindannyian meg tudták azt számunkra mutatni, hogy  egy olyan erővel tudnak Dunaújvárosért, az itt élőkért dolgozni, amire büszkék lehetünk mindannyian." A polgármester egyebek mellett még arról is beszélt, hogy az önkormányzati képviselők is hatalmas energiákat mozgósítottak és elvégezték munkájukat a veszélyhelyzet idején is, hogy esküjükhöz híven, legjobb tudásuk szerint szolgálják a körzetükben élőket.

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd)

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.