Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

2020. június 4. (csütörtök) 10:50 - Öcaline

A BakElit Zenecentrum kibővült csapata az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett online zenei fesztivált szervez öt helyi zenekar részvételével a nagy közösségi felületeken június 20-án, azaz jövő szombaton. Irány a web!

Ha nem megy élőben, irány az online tér – a facebookon és a YouTube zenei csatornán, élő adásban követheti a közönség június 20-án, azaz jövő szombaton a BakElit Online Fesztivál koncertjeit. Az ehhez szükséges technikai háttér  a szervezők rendelkezésére áll; a stáb egy hét órás programot valósít meg. Zenekaronként egy órás élő koncertet követhetnek nyomon a rajongók, az átállások között riportokat készítenek  a fellépő bandák tagjaival, emellett archív felvételeket láthatnak majd a nézők korábbi koncertekről. Bónusz ajándék, hogy a fesztivál keretében négy további dunaújvárosi formáció debütál egy-egy videóklippel, e csapatokat ráadásul további interjúk mutatják be. A fesztivál házigazdája Varga Lívius, a Quimby zenekar alapítója lesz.
A nap folyamán a BeatKOHO, a Dalai Dávid, a Fun Company, a NADENe és a Névtelen utca mutatkozik be a közönségnek.
A BakElit szervező csapata új fejezetet kíván nyitni a város zenei életében. A Dunaújvárosi Zenészek csoportja készített egy új listát, melyből az derült ki, hogy a városban 52 zenekar működik! Igen aktív a zenei élet folyik a városban – ha sikerül összefogni a helyi zenekarokat, akkor a helyi nagyrendezvények állandó résztvevői lehet a BakElit projekt. A távlati tervekben az is szerepel, hogy a Petőfi Művészeti Liget hangversenyeit kiegészítendő rendeznék meg a BakElit Zenei Fesztivált, amely a város egyik kulturális színfoltja lehet!
Szép gesztus, hogy Dunaújváros önkormányzata az elsők között biztosította a fesztivál szervezőit a rendezvény támogatásáról, valamint a Tourinform új vezetősége is nyitott az együttműködést és a közös munkát illetően.
A puding próbája még várat magára június 20-ig, de a szervező csapat hisz abban, hogy a város nemes zenei tradícióihoz méltó megmozdulás születik! 

A DO-n debütál a BakElit bemutatkozó videója  mutatom máris!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Kultúra

"Egy percre megfogom, ami örök"

"Egy percre megfogom, ami örök"

2020. július 04. (szombat)

A gyermekkor élményeit, benyomásait idézik fel Kelemen Marián Éva képzőművész festményei és plasztikái. Az összeállítást az evangélikus templomban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bartók: nyári színház a ligetben

Bartók: nyári színház a ligetben

2020. július 03. (péntek)

Három előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum, ám a jövő évben mindenképpen számíthatnak majd szabadtéri kulturális élményözönre a dunaújvárosiak.

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 03. (péntek)

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

2020. július 02. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban többször arattak sikert, a járványhelyzet után visszatérnek: folytatódik a Pannon Filharmonikusok szabadtéri kamarakoncertjeinek sorozata Dunaújvárosban – a nagytemplom előtti téren járványbúcsúztató hangverseny lesz vasárnap délelőtt.

"Talált idő" – kiállítás a templomban

"Talált idő" – kiállítás a templomban

2020. július 01. (szerda)

A járványhelyzet enyhülése után újra nyit az evangélikus templom kiállítóterme: Kelemen Marián Éva festő, művész-tanár Talált idő című kiállítását péntektől láthatják az érdeklődők.

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő)

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

Egyből a mélyvízbe

Egyből a mélyvízbe

2020. június 26. (péntek)

A márciusi bezárást követően június második felében ismét kinyithatott a Munkásművelődési Központ, amely így a nyugdíjas kluboknak és a gyermektáboroknak egyaránt otthont ad. Emellett az Erzsébet táborok „betétprogramjaként” kézműves foglalkozásokat és színházi előadásokat szerveznek az intézményben.