Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

doszerk - 2020. június 28. 17:33

Hétfőn még kánikula lesz, aztán kissé mérséklődik a meleg a héten. Sok lesz a napsütés, de többször lesznek zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

MTI-fotó

Hétfő reggel, délelőtt általában kevés felhő lesz az égen, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és kora délutántól északnyugat felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A déli órákig inkább csak helyenként, majd délután már egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, illetve viharos széllökések kísérhetik. A szél megélénkül, majd megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-36 fok között valószínű, 30 fok alatti csúcsértékek az Északnyugat-Dunántúlon várhatók, de délutántól már egyre nagyobb területen visszaesik a hőmérséklet.

Keddre virradó éjjel a Dunától keletre még több helyen valószínű zápor, zivatar, napközben legfeljebb elvétve lehet csapadék. Napközben nagyrészt napos idő várható a délnyugati megyékben több, másutt kevés gomolyfelhővel. Időnként erős lehet a szél, a nap második felében mérséklődik a légáramlás. A minimumhőmérséklet 12-19, a maximumhőmérséklet 25-30 fok között várható.

Szerdán napos idő valószínű csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 12-20 fok lesz. Napközben 27-33 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön hajnaltól az Északi-középhegység területén, napközben már máshol is valószínű zápor, zivatar. Emellett hosszabb, rövidebb időre a nap is kisüt. A szél több helyen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-21, a legmagasabb 27-34 fok között várható.

Pénteken is több-kevesebb napsütés valószínű. Több helyen - napközben nagyobb valószínűséggel a Dunától keletre - várható zápor, zivatar. A szél olykor erős lehet. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett főként délután, este elszórtan alakul ki zápor, zivatar. A szél többfelé megélénkül. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 25-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is több órára kisüt a nap. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél többfelé élénk lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 25-30 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

A rovat további hírei: Mozaik

Tökgatyó babáknak, mocorgóknak és totyogóknak

Tökgatyó babáknak, mocorgóknak és totyogóknak

2024. már. 19.

A tökgatyó kötelező ruhadarab minden gyerkőc számára. A cikkben annak járunk utána, hogy miért nélkülözhetetlen, milyen előnyei vannak, valamint azt is eláruljuk, hogy hol érdemes beszerezni ezt a különleges viseletet. (X)

DSTV: továbbra sem könnyű a vendéglátós fronton

DSTV: továbbra sem könnyű a vendéglátós fronton

2024. már. 19.

Alaposan próbára tette a szféra szereplőit a világjárvány és az energiaválság, derül ki a DSTV összegzéséből. A stáb a Csibész Csibefaloda vezetőjétől érdeklődött túlélés módjáról és a jelen kihívásairól. Hangkép.

Mindent visz a Tökmagbazár az MMK-ban

Mindent visz a Tökmagbazár az MMK-ban

2024. már. 18.

Familiáris viszonylatban elég rég hoztak lázba a rugdalódzók és a gyermekjátékok, mégis nagyon gyorsan berántott, le is nyűgözött a Tökmagbazár legutóbbi forgataga a Munkásművelődési Központban.

Változékony idő, szöcskéző hőmérsékleti értékekkel

Változékony idő, szöcskéző hőmérsékleti értékekkel

2024. már. 18.

A periódus végén, azaz vasárnap csak 10 fok körüli maximumok lehetnek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint, ráadásul a héten többször előfordulnak hajnalban fagypont körüli értékek is.

Sajátítsd ez az energetikai fiatalítás csodálatos módszerét!

Sajátítsd ez az energetikai fiatalítás csodálatos módszerét!

2024. már. 18.

Talán sokat hallottál már az Access Consciousness rendszeréről, az Access Bars terápiáról, és talán felkeltette az érdeklődésedet az energetikai fiatalításként emlegetett Access Facelift kezelés is. (X)

A kipufogó tuning robogókon egyszerűen megoldható, de miért lehet előnyös?

A kipufogó tuning robogókon egyszerűen megoldható, de miért lehet előnyös?

2024. már. 17.

Fontos azonban azt is megemlíteni, hogy az egész folyamatba csak akkor érdemes belevágni, ha pontosan tudjuk, hogy mit is csinálunk. (X)

Széchenyi 70: közeleg a Nagy Találkozás!

Széchenyi 70: közeleg a Nagy Találkozás!

2024. már. 17.

Várhatóan több száz vendég, jobbára az intézmény padjait egykor koptató "örökdiák" teszi tiszteletét a Széchenyi István Gimnázium alapítása 70. évfordulóját ünneplő egész napos dzsemborin – a Nagy Találkozás kavalkádjának jövő szombaton ad otthont a gimi, itt  a részletes program!