Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: újra nyitnak, nagyon készülnek

2020. június 21. (vasárnap) 19:04 - Öcaline

Meghosszabbítják a Koronczi-kiállítást, hétfőtől újra várják a közönséget, és gőzerővel készülnek a Dunaújvárosi Tárlat seregszemléjére is – újra nyitva áll a látogatók előtt a Kortárs Művészeti Intézet!

Újra megnyitja kapuit, június 22-én, hétfőn kezdődően ismét a megszokott nyitva tartással működik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D), adta hírül az intézmény hivatalos közleménye. 

Óvatos nyitány

Mivel Koronczi Endre A Dolog, mely elfelejtett testet ölteni című kiállítását a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt kénytelenek voltak idő előtt bezárni, ezért ezt a tárlatot július 4-ig újra látogathatóvá teszik.
Az intézmény kapujának szélesre tárása azonban a megfelelő óvintézkedések mellett történik, áll a DO-hoz eljuttatott dokumentumban: az ICA-D egy felelősségteljes, egymásra vigyázó dunaújvárosi közösség elkötelezett tagjaként a továbbiakban sem szervez csoportos programokat zárt térben, s a nyitás utáni, a járványhelyzet immár oldottabb, ám még vakcinát nélkülöző időszakában fokozott óvatossággal teszi látogathatóvá kiállításait. Az intézmény helyiségeinek (ide értve a kilincsek, ajtó-és ablakfelületek, kapcsolók, recepciós pult) fertőtlenítésére, szellőztetésére, a megfelelő higiéniai eszközök biztosítására a jövőben is nagy figyelmet fordítanak, emellett rendkívüli beléptetést vezetnek be. A tárlatok megtekintését tíz fő látogatói létszám meghaladása esetén várakozási idővel biztosítják, a tárlatvezetéseket a kiállítóterekben maximum öt fő részvételével, az egymás közti távolság figyelembe vételével tartják meg. A kiállítások nyitva tartása alatt az intézmény teremőrei maszkban végzik munkájukat, és arra kérik látogatóikat, hogy a terekben viseljenek maszkot! Ha valakinél éppen nincs belőle, a recepción kaphat egyet a belépéshez.

Távlatos tervekkel

A nyitány után izgalmas nyár következik az ICA-D életében, hiszen következő kiállításukkal júliusban várják a közönséget – amelyre a dunaújvárosi képző-és iparművészek már gőzerővel dolgoznak.  Jövünk még a részletekkel, de az már biztos, hogy a Dunaújvárosi Tárlat július 17-én nyílik – a bemutató "duplán dunaújvárosi" lesz, hiszen ezúttal a város fennállásának hetvenedik évfordulójára is reflektálnak az alkotók.

Addig viszont a lényeg: várja a közönséget az ICA-D – újra szélesre tárt kapukkal!

(Forrás és fotó: ICA-D)
 

A rovat további hírei: Kultúra

"Egy percre megfogom, ami örök"

"Egy percre megfogom, ami örök"

2020. július 04. (szombat)

A gyermekkor élményeit, benyomásait idézik fel Kelemen Marián Éva képzőművész festményei és plasztikái. Az összeállítást az evangélikus templomban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bartók: nyári színház a ligetben

Bartók: nyári színház a ligetben

2020. július 03. (péntek)

Három előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum, ám a jövő évben mindenképpen számíthatnak majd szabadtéri kulturális élményözönre a dunaújvárosiak.

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 03. (péntek)

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

2020. július 02. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban többször arattak sikert, a járványhelyzet után visszatérnek: folytatódik a Pannon Filharmonikusok szabadtéri kamarakoncertjeinek sorozata Dunaújvárosban – a nagytemplom előtti téren járványbúcsúztató hangverseny lesz vasárnap délelőtt.

"Talált idő" – kiállítás a templomban

"Talált idő" – kiállítás a templomban

2020. július 01. (szerda)

A járványhelyzet enyhülése után újra nyit az evangélikus templom kiállítóterme: Kelemen Marián Éva festő, művész-tanár Talált idő című kiállítását péntektől láthatják az érdeklődők.

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő)

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

Egyből a mélyvízbe

Egyből a mélyvízbe

2020. június 26. (péntek)

A márciusi bezárást követően június második felében ismét kinyithatott a Munkásművelődési Központ, amely így a nyugdíjas kluboknak és a gyermektáboroknak egyaránt otthont ad. Emellett az Erzsébet táborok „betétprogramjaként” kézműves foglalkozásokat és színházi előadásokat szerveznek az intézményben.