Időjárás: szeles nyitány, de végre jön a nyár

Öcaline - 2020. június 22. 8:46

Kitart a csapadékos, szeles idő még ma, de keddtől javulnak a nyaralók kilátásai a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – a hét végére 30 fok körüli értékekkel számolhatunk! Jön a nyár, ideje volt!

"Főleg keleten lesznek zivatarok!" – az elmúlt napok monszunja után kedvező hírrel kezdte hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szerkesztője. Ahogy az ablakon kipillantva konstatálhatjuk, most még borongós, felhős időnk van, és a délutánig marad is a így –  több helyen várható eső, záporeső. Aztán délután nyugaton már csökken a felhőzet, viszont erős, a Dunántúlon nagy területen viharos szél várható – 21-2 között alakul a hőmérséklet.
A fordulat már kedden várható, a friss modellek szerint nyugat felől tovább csökken a felhőzet, egyre több napsütésre számíthatunk. Az eleinte még élénk légmozgás is gyengül, térségünkben is 25 fok köré melegszik a levegő. Napos, néhol gomolyfelhős időre van kilátás szerdán, csapadék legfeljebb északon, északnyugaton fordul elő – és 26 fok körüli értékeket mérhetünk.
A hét közepétől még nyáriasabbra fordul az időjárás: csütörtökön és pénteken sok napsütés valószínű a középtávú előrejelzések specialistája szerint. Csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen, zápor, zivatar továbbra is inkább csak az északnyugati területeken alakulhat ki. A nappali felmelegedés 25 és 30 fok közé erősödik – és nyári idő várható a hét utolsó napjaiban is. Ugyan egy nedvesebb léghullám is elérheti térségünket, így egyre több helyen lehetnek futó záporok, egy-egy heves zivatar is előfordulhat, de végig nyárias meleggel, 30 fok körüli értékekkel számolhatunk.

Lassan befut az igazi nyár – éppen itt az ideje!

(Fotó: Így látjuk Mi! – Bozor Magdolna felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)