Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő) 11:05 - Öcaline

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

A kedvező hírről Tóth Éva intézményvezető tájékoztatta honlapunkat, kiemelve, hogy a járványhelyzet kritikus időszakának online üzemmódja, a karantén utáni átmeneti időszakban kialakított Könyvterasz, majd a június derekától érvényes csökkentett időtartamú és korlátozott szolgáltatásokkal történt nyitás után ma már normál keretek között kereshetik föl a vendégek a könyvtárat:
– Természetesen kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartására – és ezt kérjük olvasónktól is –, de végre szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással működhetünk. Újra látogatható az olvasóterem, a folyóirat-olvasó, a játszó szoba és a megújult Tinisarok is várja az ifjú könyvbarátokat!
A jó hírhez mellékelt összegzésből kiderül: a központi könyvtár az idei évben nem vezeti be a rövidített nyári nyitva tartást, egész nyáron a szokásos nyitva tartási rendben várjuk látogatóinkat – hétfőn, kedden, szerdán és pénteken délelőtt 9 órától 18.30-ig, csütörtökön 13-17 óra között lesz nyitva a felnőtt könyvtár. A gyermekkönyvtár a teljes nyári időszakban szünidei, hosszabbított rend szerint várja a betűk fiatal barátait – hétfőn, kedden, szerdán, és pénteken 9-18 óra, míg csütörtökön 13-17 óra állnak a fiatal olvasók rendelkezésére. Szintén jó hír, hogy a gyermekkönyvtárban újra lesz lehetőség mesére, olvasásra, közös játékra. A karantén idejére bezárt Bogyó Babóca kiállítás szeptember 30-ig meghosszabbított határidővel ismét látogatható, a kiállításhoz kapcsolódóan júliustól mesés tárlatvezetések indulnak – ezekre a 25/423-952-es telefonszámon és az olvszolg@jakd.hu e-mail címen lehet jelentkezni.
A Béke Fiókkönyvtár is nyitja kapuit: szintén mától a megszokott rendben várják a fiókkönyvtár olvasóit – hétfőn, szerdán és csütörtökön 13-18 óra, míg pénteken 12-16 óra között kereshető fel a városrészi fiókintézmény.
Végül, de közel sem utolsósorban néhány kedvezmény és újdonság – szintén az újra nyitás kapcsán: az idei évben lejárt tagságú olvasóink tagsági viszonyát szeptemberig meghosszabbították, a még le nem járt éves tagságok időtartamát a kiesett szolgáltatási időre való tekintettel 3 hónappal meghosszabbítják, és a karantén idején az olvasóknál lévő könyvekre július 17-ig nem számolnak fel késedelmi díjat. 
Fontos változás, hogy a hivatalos honlapon új könyvtári nyilvántartási-kölcsönzési rendszert vezetett be a József Attila Könyvtár – az olvasók számára is elérhetővé tették az intézmény megújult katalógusát, emellett az előjegyzésre, hosszabbításra alkalmas új olvasói felületet alakítottak ki.
Könyvújdonságokkal, gazdag napilap- és folyóirat-kínálattal várják látogatóikat – immár korlátozások nélkül!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

2020. szeptember 23. (szerda)

A magyar népmese napjához kapcsolódva egész hetes programot szervez a Munkásművelődési Központ szeptember 28. és október 2. között. Az intézmény rendezvényei a CsupaCsoda Birodalom népmese ponton zajlanak majd; az eseményeken előzetes regisztráció után vehetnek részt a gyerekek. Hangkép.

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

2020. szeptember 21. (hétfő)

Ezernél is több online rendezvénnyel és csaknem háromezer kiállítóval várják a látogatókat idén a Frankfurti Könyvvásáron, amely a koronavírus-világjárvány miatt átköltözött a digitális térbe.

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

2020. szeptember 21. (hétfő)

Böszörményi Márton első könyve, a Meixner Józsefné apoteózisa című prózakötet bemutatójának ad otthont a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kedden délután. Testhorror a hajtás után.

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Ötödik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz. A szombati tematikus sétákra mintegy kétszázan látogattak el a Fiumei úti sírkertbe.

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Szakvezetéses erdei sétákkal, klasszikus és népzenei koncertekkel is várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű rendezvény Gyula térségében szeptember 25. és 27. között.

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

2020. szeptember 19. (szombat)

Zajlanak a Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkba tervezett szoborcsoport előkészületi munkálatai. A kompozícióban a Vasmű úti fák közül három is helyet kap majd, emellett pedig egy lakatokkal díszített emlékművel idézik majd fel az intézmény diákjai az itt töltött időt. A DVG. Zrt. munkatársai az ehhez szükséges térrendezési, valamint betonozási és egyéb munkálatokat végzik, hogy október 1-jére, a tervezett átadásra minden készen álljon. Hangkép.

Átadták a Junior Prima díjakat

Átadták a Junior Prima díjakat

2020. szeptember 19. (szombat)

Tíz alkotó és művész vehette át a Junior Prima Díjat Népművészet és közművelődés kategóriában pénteken Budapesten - közölte a díjat támogató Docler csoport az MTI-vel.