Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő) 11:05 - Öcaline

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

A kedvező hírről Tóth Éva intézményvezető tájékoztatta honlapunkat, kiemelve, hogy a járványhelyzet kritikus időszakának online üzemmódja, a karantén utáni átmeneti időszakban kialakított Könyvterasz, majd a június derekától érvényes csökkentett időtartamú és korlátozott szolgáltatásokkal történt nyitás után ma már normál keretek között kereshetik föl a vendégek a könyvtárat:
– Természetesen kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartására – és ezt kérjük olvasónktól is –, de végre szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással működhetünk. Újra látogatható az olvasóterem, a folyóirat-olvasó, a játszó szoba és a megújult Tinisarok is várja az ifjú könyvbarátokat!
A jó hírhez mellékelt összegzésből kiderül: a központi könyvtár az idei évben nem vezeti be a rövidített nyári nyitva tartást, egész nyáron a szokásos nyitva tartási rendben várjuk látogatóinkat – hétfőn, kedden, szerdán és pénteken délelőtt 9 órától 18.30-ig, csütörtökön 13-17 óra között lesz nyitva a felnőtt könyvtár. A gyermekkönyvtár a teljes nyári időszakban szünidei, hosszabbított rend szerint várja a betűk fiatal barátait – hétfőn, kedden, szerdán, és pénteken 9-18 óra, míg csütörtökön 13-17 óra állnak a fiatal olvasók rendelkezésére. Szintén jó hír, hogy a gyermekkönyvtárban újra lesz lehetőség mesére, olvasásra, közös játékra. A karantén idejére bezárt Bogyó Babóca kiállítás szeptember 30-ig meghosszabbított határidővel ismét látogatható, a kiállításhoz kapcsolódóan júliustól mesés tárlatvezetések indulnak – ezekre a 25/423-952-es telefonszámon és az olvszolg@jakd.hu e-mail címen lehet jelentkezni.
A Béke Fiókkönyvtár is nyitja kapuit: szintén mától a megszokott rendben várják a fiókkönyvtár olvasóit – hétfőn, szerdán és csütörtökön 13-18 óra, míg pénteken 12-16 óra között kereshető fel a városrészi fiókintézmény.
Végül, de közel sem utolsósorban néhány kedvezmény és újdonság – szintén az újra nyitás kapcsán: az idei évben lejárt tagságú olvasóink tagsági viszonyát szeptemberig meghosszabbították, a még le nem járt éves tagságok időtartamát a kiesett szolgáltatási időre való tekintettel 3 hónappal meghosszabbítják, és a karantén idején az olvasóknál lévő könyvekre július 17-ig nem számolnak fel késedelmi díjat. 
Fontos változás, hogy a hivatalos honlapon új könyvtári nyilvántartási-kölcsönzési rendszert vezetett be a József Attila Könyvtár – az olvasók számára is elérhetővé tették az intézmény megújult katalógusát, emellett az előjegyzésre, hosszabbításra alkalmas új olvasói felületet alakítottak ki.
Könyvújdonságokkal, gazdag napilap- és folyóirat-kínálattal várják látogatóikat – immár korlátozások nélkül!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

"Egy percre megfogom, ami örök"

"Egy percre megfogom, ami örök"

2020. július 04. (szombat)

A gyermekkor élményeit, benyomásait idézik fel Kelemen Marián Éva képzőművész festményei és plasztikái. Az összeállítást az evangélikus templomban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bartók: nyári színház a ligetben

Bartók: nyári színház a ligetben

2020. július 03. (péntek)

Három előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum, ám a jövő évben mindenképpen számíthatnak majd szabadtéri kulturális élményözönre a dunaújvárosiak.

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 03. (péntek)

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

2020. július 02. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban többször arattak sikert, a járványhelyzet után visszatérnek: folytatódik a Pannon Filharmonikusok szabadtéri kamarakoncertjeinek sorozata Dunaújvárosban – a nagytemplom előtti téren járványbúcsúztató hangverseny lesz vasárnap délelőtt.

"Talált idő" – kiállítás a templomban

"Talált idő" – kiállítás a templomban

2020. július 01. (szerda)

A járványhelyzet enyhülése után újra nyit az evangélikus templom kiállítóterme: Kelemen Marián Éva festő, művész-tanár Talált idő című kiállítását péntektől láthatják az érdeklődők.

Egyből a mélyvízbe

Egyből a mélyvízbe

2020. június 26. (péntek)

A márciusi bezárást követően június második felében ismét kinyithatott a Munkásművelődési Központ, amely így a nyugdíjas kluboknak és a gyermektáboroknak egyaránt otthont ad. Emellett az Erzsébet táborok „betétprogramjaként” kézműves foglalkozásokat és színházi előadásokat szerveznek az intézményben.

Nagyot szólt, nagyon pörgött a BakElit

Nagyot szólt, nagyon pörgött a BakElit

2020. június 23. (kedd)

Már az elején le kell szögezni, hogy nem minden kizárólag pénz kérdése. Bár azért ne legyünk naivak, természetesen kell a financiális háttér, de – és itt jön a DE – elsősorban olyan emberekre van szükség, akik hisznek abban, amit csinálnak. Nézzük a BakElit Online Fesztivál példáját!