Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Könyvtár: újra nyitva – néhány korlátozással

2020. június 16. (kedd) 18:55 - Öcaline

A járványhelyzet enyhítése nyomán mától újra fogadta a látogatókat a József Attila Könyvtár: a kölcsönzés és több szolgáltatás előtt szabad az út, de néhány tilalom továbbra is él az intézményben.

Részletes tájékoztatással szolgált honlapunknak Tóth Éva, a József Attila Könyvtár vezetője annak kapcsán, hogy – Bloomsday! – június 16-án kezdődően, azaz mától újra nyitva áll az olvasók előtt az intézmény. A tételes tájékoztató szerint június 26-ig, hétköznapokon 9-17 óra között korlátozott szolgáltatásokkal várják a betű barátait.
Így hétköznapokon a központi könyvtárban lehetőség lesz a korábban kikölcsönzött dokumentumok leadására, új könyvek, DVD-k, hangoskönyvek, folyóiratok, újságok válogatására, kölcsönzésére, valamint több kiegészítő könyvtári szolgáltatásra. Így újra megnyílik a lehetőség a fénymásolásra és nyomtatásra, az új beiratkozásra, valamint az olvasójegy hosszabbításra is.
Az olvasók, valamint a könyvtár munkatársainak védelmében továbbra sincs lehetőség a dokumentumok  helyben használatárara, vagyis az újságok, folyóiratok olvasására, továbbá internetezésre, és a Gyermekkönyvtár játszó sarka is üresen marad.
Figyelem, fontos: az újranyitás után július 17-ig késedelmi díjat nem számolnak fel a lejárt határidejű könyvekre, folyóiratokra, DVD-kre, hangoskönyvekre, könyvtárközi kölcsönzésekre, ugyanakkor kérik, hogy az olvasók maszkban érkezzenek a könyvtárba, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket és figyeljenek a 1,5 méteres távolság betartására! 
Szintén fontos tudnivaló, hogy a Béke Fiókkönyvtár továbbra is zárva tart, de a 25/423-952-es telefonszámon, valamint az olvszolg@jakd.hu e-mail címen továbbra is készséggel megválaszolják a könyvtárosokhoz intézett kérdéseket.

Az újranyitás nyomán szeretettel várják olvasóikat – és köszönök a megértést, türelmet és együttműködést!

(Képünk illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Bartók: nyári színház a ligetben

Bartók: nyári színház a ligetben

2020. július 03. (péntek)

Három előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum, ám a jövő évben mindenképpen számíthatnak majd szabadtéri kulturális élményözönre a dunaújvárosiak.

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 03. (péntek)

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

2020. július 02. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban többször arattak sikert, a járványhelyzet után visszatérnek: folytatódik a Pannon Filharmonikusok szabadtéri kamarakoncertjeinek sorozata Dunaújvárosban – a nagytemplom előtti téren járványbúcsúztató hangverseny lesz vasárnap délelőtt.

"Talált idő" – kiállítás a templomban

"Talált idő" – kiállítás a templomban

2020. július 01. (szerda)

A járványhelyzet enyhülése után újra nyit az evangélikus templom kiállítóterme: Kelemen Marián Éva festő, művész-tanár Talált idő című kiállítását péntektől láthatják az érdeklődők.

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő)

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

Egyből a mélyvízbe

Egyből a mélyvízbe

2020. június 26. (péntek)

A márciusi bezárást követően június második felében ismét kinyithatott a Munkásművelődési Központ, amely így a nyugdíjas kluboknak és a gyermektáboroknak egyaránt otthont ad. Emellett az Erzsébet táborok „betétprogramjaként” kézműves foglalkozásokat és színházi előadásokat szerveznek az intézményben.

Nagyot szólt, nagyon pörgött a BakElit

Nagyot szólt, nagyon pörgött a BakElit

2020. június 23. (kedd)

Már az elején le kell szögezni, hogy nem minden kizárólag pénz kérdése. Bár azért ne legyünk naivak, természetesen kell a financiális háttér, de – és itt jön a DE – elsősorban olyan emberekre van szükség, akik hisznek abban, amit csinálnak. Nézzük a BakElit Online Fesztivál példáját!