Dunaújváros Hetilap

Kórház: az enyhítés jegyében – visszatér a régi rend

2020. június 15. (hétfő) 17:52 - Öcaline

Tételes tájékoztatóval fordult a nyilvánossághoz az egészségügyi szakellátás régi rendjéhez történő visszatérésről a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet. A gyógyító komplexum weboldalán publikált dokumentumot a téma fontosságára tekintettel betűhíven közli a DO. Újranyitás a hajtás után!

Tisztelt Lakosság, kedves Betegeink!

Nyilvánosságot kapott, így bizonyára értesültek róla, hogy az egészségügyi szakellátás 2020. június 15. után nagyrészt visszaáll a korábbi időkben megszokott rendjéhez. Egyúttal az Országos Tisztifőorvos bizonyos feltételekkel megszüntette a látogatási tilalmat is. Az enyhítésekre vonatkozóan azonban több előírást is megfogalmaztak. Továbbra is elsőszámú cél, hogy dolgozóinkat és betegeinket megóvjuk a fertőződéstől, hiszen a kórház és a rendelőintézet különösen veszélyeztetett terület a COVID-19 fertőződés kockázata miatt. Az enyhítés jegyében a központi előírásokat helyi szinten a következőképpen valósítjuk meg.

Szakrendelések, ambulanciák

A járóbeteg ellátás továbbra is csak telefonos előjegyzés alapján vehető igénybe, a beutaló köteles szakrendeléseken ezen kívül a beutaló is szükséges. A kórház és a rendelőintézet belépési területein működtetett előszűrés június 16-tól megszűnik, azonban az előszűrés (testhőmérés és néhány célzott kérdés az esetleges COVID-19 gyanú kiszűrésére) továbbra is megtörténik az adott szakrendelésen, ambulancián, melyet az ambuláns lapon dokumentálunk. A sürgősségi ellátás természetesen továbbra is a megszokott módon vehető igénybe, azonban a COVID-19 gyanús esetek ellátása elkülönítetten, leválasztott területen zajlik. A sürgősségi osztály várója szűk kapacitású, kísérők csak rendkívül indokolt esetben külön engedéllyel lehetnek a betegekkel. 

Egynapos sebészet, fekvőbeteg ellátás

Kórházi ágyaink 12 százalékát továbbra is COVID-19 ellátására kell tartalékolnunk. A fertőzésre gyanús eseteinket továbbra is elkülönítetten kell ellátnunk a negatív teszt eredmény megérkezéséig, ők addig egy-egy egész kórtermet foglalnak el. A fennmaradó területeken azonban elindulhatnak a tervezett ellátások. Bizonyos, fertőződés szempontjából kockázatos ellátások továbbra is négy napon belüli negatív PCR teszthez kötöttek. A tesztelést mi végezzük, a kezelő orvos erről tájékoztatást ad.
 
Látogatási rend a kórházban

A betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében kórházunkban a következő szabályokat kötelező betartani:
– Látogatás csak a házirendben megadott időpontban lehetséges, hétköznap 16-18 óráig, hétvégén és ünnepnap 14-16 óráig. A kijelölt időn kívül látogató a kórházi épületben nem tartózkodhat, csak rendkívül méltányolható esetben, írásos engedéllyel. Csak egészséges személy látogathat. Saját hozzátartozójuk és az ápolószemélyzet biztonsága érdekében lázasan, felső légúti tünetekkel rendelkező személyek esetében tilos a látogatás!
– A kórház területén kötelező a maszk viselése.
– Egy beteghez egyszerre egy látogató érkezhet és maximum 15 percet tölthet a kórteremben.
– A kórtermekben biztosítva van a kézmosási lehetőség.
– A COVID fertőzéssel érintett szervezeti egységeken – az infektológiai osztályon, az intenzív osztály egy részén, valamit a sürgősségi osztályon – továbbra is tilos a látogatás.
– Amennyiben az időjárás és a beteg egészségi állapota lehetővé teszi, kérjük, a 15 perces látogatást az intézmény kertjében valósítsák meg.

Mindannyiunk egészségének megóvása érdekében köszönjük betegeink és a látogatók együttműködő türelmét és megértését!

Szent Pantaleon Kórház Vezetősége

(Fotó: DO-archív)

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 03. (péntek)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd)

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.