Dunaújváros Hetilap

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 2. (kedd) 17:54 - Öcaline

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház. 

A legfontosabb kérés, hogy a gyógyító komplexumba tartók megjelenésük előtt egyeztessenek a szakrendeléssel. Felhívják a lakosság figyelmét arra is, hogy a szakrendelésekre március 11. előtt kiadott időpontok érvényüket veszítették – a kontrollra visszarendelt betegek esetében is szükséges egyeztetni az új időpontokról. Az elsődleges szelekció, a betegutak kijelölése a kórház előtti sátorban, valamint a rendelőintézetben újonnan felállítandó ellenőrző ponton történik.

Figyelem, nagyon fontos: a kórházban továbbra is érvényben van a látogatási tilalom – és az egész intézmény területén, kivétel nélkül mindenkire érvényes előírás, hogy a maszk viselése kötelező!

Belépéskor továbbra is testhőmérséklet mérést végeznek, és néhány kérdést tesznek fel annak érdekében, hogy kiszűrjék a COVID-19 gyanús eseteket. A betegek között legalább másfél méter távolságot kell tartani. Alapesetben minimum 15 perces előjegyzést alkalmaznak, mely a vizsgálat típusától függően változhat. A várókban egyszerre tartózkodók számát éppen ezért igyekeznek a minimális szinten tartani. Kérik a betegeket az egyeztetett időpont szigorú betartására – elmulasztott időpont esetén újat kell kérni. Fontos előírás az is, hogy bizonyos ambuláns ellátásokhoz – azokhoz, amelyek fokozott vírus transzfer kockázatot jelentenek –, előzetes szűrést kell kérni.

A rendelési időkről a kórház honlapján tájékozódhatnak, méghozzá a Betegellátás/Szakrendelések menüpont alatt.

A közvetlen elérhetőség máris itt!

Szent Pantaleon Kórház – betegellátás/szakrendelések (katt) >> 

Az intézmény köszöni a betegek eddigi türelmét, ugyanakkor nyomatékosan kérik, hogy vegyék figyelembe: a teljes körű ellátás nem azonnal vezethető vissza, csak ésszerű módon, fokozatosan – éppen annak érdekében, hogy mind a járványügyi készenlétet, mind pedig a kórház-rendelőintézet dolgozóinak egészségét és munkaképességét meg tudják őrizni.

(Forrás: pantalaon.hu; fotó: DO-archív)  
 

A rovat további hírei: Közélet

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala.