Megvannak az év legjobbjai

2020. június 4. (csütörtök) 8:29 - spigott

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Az Erste Liga után a Magyar Jégkorong Szövetség is kihirdette, hogy kik kapták meg a 2019/2020-as szezon legjobbjainak járó elismeréseket a különböző egyéni kategóriákban. A honi szövetség összesen tizenegy díjat osztott ki a szezon végeztével a női és a férfi mezőnyben, de elismerték a legjobb utánpótlásedzőt, az év önkénteseit, illetve a Kéri Rudolf emlékdíjnak köszönhetően az a személy is, aki sokat tesz a sportágért. A nők mezőnyében a legjobb kapusnak Németh Anikót (MAC) választották, a legjobb hátvédnek járó elismerést Odnoga Lotti (Dartmouth) érdemelte ki, míg a csatárok között Huszák Alexandra (KMH Budapest) diadalmaskodott. Az év legjobb utánpótlás edzőjének járó Séra Miklós díjat Szajbert Krisztián, a Sportországi Cápák U14-es csapatának edzője vehette át Such György elnöktől.

Az év önkéntesének járó díjat négyen (Somogyi Viktor, Zatykó Kevin, Mayer Balázs, és Ómajtényi László Bendegúz) kapták meg, s idén második alkalommal adták át a Kéri Rudolf emlékdíjat, amellyel azokat jutalmazzák, akik sokat tesznek a sportágért. A díjat Kalmár Tibor, a Dunaújvárosi Acélbikák zsűritagja vehette át Kovács Zoltántól. Kalmár Tibor a "Dunai Vasműben műszerészként dolgozott, onnan ment nyugdíjba 2004-ben. 1977 óta dolgozott jégpályán, először mint a zene felelőse, majd 28 éve Szélig Árpád, a Dunaferr jégkorong-szakosztályának vezetője kérte fel, hogy segítse munkájukat időmérőként. Közel három évtizedes tevékenysége során több hazai és világeseményen közreműködött a zsűri tagjaként. Az MJSZ által szervezett világbajnokságokon is szerepet vállalt, és több csarnokban is dolgozott. Sok generációt látott felnőni Dunaújvárosban és több nagy sikernek volt szemtanúja. A mostani szezon végén befejezte a jégkorongban végzett tevékenységét, és minden idejét két unokájának szenteli. Mint Kalmár Tibor elmondta, azért is sokat jelent számára az elismerés, mert jól ismerte a 2018-ban elhunyt Kéri Rudolfot, derült ki a szövetség honlapján megjelent méltatásból.

A férfiak mezőnyében a legjobb csatárnak járó ifj. Ocskay Gábor díjat Galló Vilmos (KooKoo) érdemelte ki, míg a hátvédeknél az előző évhez hasonlóan Stipsicz Bence (Fehérvár AV19) vehette át. A legjobb kapusnak idén a Ferencváros hálóőrét, Arany Gergelyt választották a szakemberek, míg a legtechnikásabb játékosnak járó Miklós Kupát Hári János (Lahti Pelicans, Red Bull Salzburg) kapta meg. A Kósa Ambrus díjat minden évben az a játékos kapja, aki a legjobban épül be a felnőtt csapatba, s ez most a szakemberek szerint Páterka Bencének (Vasas) sikerült a legjobban, míg az ifjúsági játékosok közül Keresztes Levente (MAC) örülhetett a Leveles Kupával járó elismerésnek.

Képek forrása: Magyar Jégkorong Szövetség

Az MJSZ különdíjasai

Nők
Legjobb kapus: Németh Anikó (MAC)
Legjobb hátvéd: Odnoga Lotti (Dartmouth)
Legjobb csatár: Huszák Alexandra (KMH)

Férfiak
Legjobb csatár: Galló Vilmos (KooKoo)
Legjobb hátvéd: Stipsicz Bence (Fehérvár AV19)
Legjobb kapus: Arany Gergely (FTC)
Legtechnikásabb játékos: Hári János (Lahti Pelicans, Red Bull Salzburg)
Az év újonca: Páterka Bence (Vasas)
Az év ifjúsági játékosa: Keresztes Levente (MAC)

Kéri Rudolf emlékdíj: Kalmár Tibor (DAB)
Év önkéntesei: Somogyi Viktor, Zatykó Kevin, Mayer Balázs, Ómajtényi László Bendegúz

A rovat további hírei: Sport

Gólzápor a DLSZ Arénában

Gólzápor a DLSZ Arénában

2020. július 10. (péntek)

Összesen huszonöt találatnak örülhettek a csapatok a Dunaújváros Kupa csütörtök esti helyosztóin.

Távozók és érkezők!

Távozók és érkezők!

2020. július 10. (péntek)

Három játékos máshol folytatja pályafutását, ketten viszont érkeztek az NB III-as pontvadászat rajtjára készülő dunaújvárosi labdarúgókhoz.

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

2020. július 09. (csütörtök)

Újítással készülnek a szervezők az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra, melyen idén a klasszikus 5200 méteres táv felét is lehet teljesíteni, írja az mti.hu 

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2020. július 09. (csütörtök)

Két meglepő eredmény is született a Dunaújváros Kupa helyosztóinak szerda esti mérkőzésein.

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

2020. július 09. (csütörtök)

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Nyári táborok a birkózóknak

Nyári táborok a birkózóknak

2020. július 08. (szerda)

Több mint száz gyermek vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes nyári táborában.

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.