MOB - Kulcsár Krisztián az egyedüli elnökjelölt

doszerk - 2020. június 12. 8:33

Kulcsár Krisztián jelenlegi elnök az egyedüli jelölt az elnöki posztra, míg elnökségi tagságra tizenhat pályázó közül választhatnak majd a küldöttek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) június 20-i tisztújító közgyűlésén.

A MOB arról adott tájékoztatást, hogy rendes tagjai szerda délután 16 óráig nyújthatták be jelentkezésüket. Az elnöki pozícióra Kulcsár Krisztián az egyetlen aspiráns, alelnöknek Schmidt Gábor (nyári sportágak), valamint Deutsch Tamás és Orendi Mihály (téli sportágak) jelentkezett. A tagság elnököt, két alelnököt és hét elnökségi tagot választ. A közgyűlés összehívásáról a MOB elnöksége a május 27-i ülésén egyhangúlag döntött, majd a tagok 28-i keltezéssel megkapták meghívójukat, a tisztújítás és a szavazás menetének részletes leírásával - olvasható az olimpia.hu oldalon. Az összefoglaló emlékeztet rá, hogy a jelenlegi elnök, valamint az alelnökök és elnökségi tagok a közgyűlés napjának hatályával, június 20-ával lemondtak tisztségükről, így a tisztújításra az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia időpontjától függetlenül, az eredetileg tervezettek szerint 2020-ban kerül sor.

Kép forrása: MOB (Szalmás Péter felvétele)

"Arról az alapszabályunk rendelkezik, hogy a pályázatoknak a közgyűlést megelőző tizedik napig be kell érkezniük - a június 20-i közgyűlés esetében június 10-e, azaz szerdán 16 óráig. A határidőig összesen 16 sportvezető részéről érkezett pályázat a Magyar Olimpiai Bizottság irodájába" - adott tájékoztatást Vékássy Bálint. A MOB főtitkára hozzátette, egyszerre több tisztségre is lehetett pályázni, azonban csak egyet lehet betölteni. Nemzetközi sportszövetség vezető tisztségviselőjének (Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjának (Gyurta Dániel és Schmitt Pál) a MOB alapszabálya szerint automatikusan helye van az elnökségben, melynek létszáma így az elnökkel és a két alelnökkel együtt 13 fő. A felügyelőbizottságot 2017. május 2-án választották meg, mandátuma öt évre szól. A most leköszönő elnökséget - köztük Kulcsár Krisztián elnököt - szintén akkor választotta meg a tagság.

A jelöltek

elnökjelölt: Kulcsár Krisztián
nyári olimpiai sportágakért felelős alelnökjelölt: Schmidt Gábor
téli olimpiai sportágakért felelős alelnökjelöltek: Deutsch Tamás, Orendi Mihály
elnökségi tagjelöltek: Csisztu Zsuzsa, Gyulai Miklós, Imre Géza, Kovács Antal, Kovács István, Magyar Zoltán, Markovits László, Nébald György, Pálinger Katalin, Schmidt Gábor, Sinkó Andrea, Vári Attila, Wladár Sándor

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.