Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Öcaline - 2020. június 5. 14:56

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

A NÉBIH és a szaktárca közös kiírására jelentkezett 4. c osztályos diákok az élelmiszerpazarlás témakörében készítettek alkotásokat a felhívás nyomán. A dunaújvárosi nebulók pályaművei többféleképpen szemléltették az élelmiszerpazarlást. Így például bemutatták a diákok azt, hogy milyen hatásai vannak az élelmiszerpazarlásnak; mi magunk mit tehetünk annak érdekében, hogy mérsékeljük vagy megelőzzük az élelmiszerhulladékok keletkezését. Az egyszerre roppant érzékeny és környezettudatos, ugyanakkor nagyon is „zsebbevágó” diákrajzok méltán arattak szép sikert a zsűri tagjainak körében.
A technika szabadon választható volt, az alkotások készülhettek ceruzával, festékkel, zsírkrétával, szénnel, pasztellkrétával, vagy akár vegyes technikával is. A színvonalas munkák alkotói ajándékcsomagban részesültek. A Gárdonyi iskola diákjai közül végül négyen részesültek elismerésben: Dankó Flóra, Halasi Míra, Kende Vivien, Somogyi Angelika Kármen lett díjazott. A gyerekek felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt; az illusztrációként választott képen Somogyi Angelika Kármen 4.c osztályos tanuló díjazott pályamunkájának részlete látható.
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: tanévnyitó a Szabó Magda iskolában

DSTV: tanévnyitó a Szabó Magda iskolában

2024. szep. 05.

Már múlt pénteken tanévnyitó ünnepségre várta a diákokat a BIROK Szabó Magda Tagintézménye, derül ki a DSTV összegzéséből. Komoly előkészületekkel vágtak az új időszaknak, de minden és mindenki a helyére került a nyitányra. Hangkép.

DSTV: iskolára hangolódva

DSTV: iskolára hangolódva

2024. szep. 01.

Folyamatosan fogadták az iskolára készülő nebulókat a Máltai Játszótér játszóházi foglalkozásain, derül ki a DSTV összegzéséből. A kezdeményezés lényege, hogy a leendő elsősök felkészüljenek az iskolakezdéssel járó különleges kihívásokra. Hangkép.

DSTV: teendők a tanévkezdés előtt

DSTV: teendők a tanévkezdés előtt

2024. aug. 31.

A diákoknak egy hétvégéje maradt hátra a nyári szünidőből, a pedagógusok viszont már munkába álltak, van is teendő bőven, derül ki a DSTV összegzéséből. A Lorántffy iskolában a tanévkezdés előtti teendőiről és az új félév első fontosabb eseményeiről esett szó. Hangkép.

DSTV: középfokon a Pentelei iskolában

DSTV: középfokon a Pentelei iskolában

2024. aug. 29.

Több úton is folytathatják tanulmányaikat a Pentelei Mentálhigiénés iskola diákjai az általános iskola elvégzése után, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény-bemutató sorozat utolsó darabja a gimnáziumi képzéssel, valamint a szakképzés formáival foglalkozik. Hangkép.

DSTV: közeleg a tanévkezdés

DSTV: közeleg a tanévkezdés

2024. aug. 26.

Bár az országos média kevesebbet foglalkozik a pedagógusok helyzetével, a valóságban nem sok minden változott, derül ki a DSTV összegzéséből. Horváth Éva, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete helyi ügyvivője összegzi az aktuális fejleményeket. Hangkép.

DSTV: angol tábor – kicsiknek

DSTV: angol tábor – kicsiknek

2024. aug. 24.

Különleges nyelvtanítási programról tudósít a DSTV összeállítása. Az angol nyelv elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni – játékos formában egészen pici gyerekek is bátran belevághatnak, pláne egy jó hangulatú táborban. Hangkép.

DSTV: készségeket fejleszt a Máltai műhelye

DSTV: készségeket fejleszt a Máltai műhelye

2024. aug. 22.

A Máltai Játszótér és Játszóház Totyogó Fejlesztőműhelye több sikeres foglalkozást is rendezett az elmúlt időszakban, derül ki a DSTV összegzéséből. Nagy az érdeklődés, az anyukák és gyermekeik szívesen vesznek részt a csoportmunkában – a hangulatra sem lehet panasz. Hangkép.