Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 5. (péntek) 14:56 - Öcaline

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

A NÉBIH és a szaktárca közös kiírására jelentkezett 4. c osztályos diákok az élelmiszerpazarlás témakörében készítettek alkotásokat a felhívás nyomán. A dunaújvárosi nebulók pályaművei többféleképpen szemléltették az élelmiszerpazarlást. Így például bemutatták a diákok azt, hogy milyen hatásai vannak az élelmiszerpazarlásnak; mi magunk mit tehetünk annak érdekében, hogy mérsékeljük vagy megelőzzük az élelmiszerhulladékok keletkezését. Az egyszerre roppant érzékeny és környezettudatos, ugyanakkor nagyon is „zsebbevágó” diákrajzok méltán arattak szép sikert a zsűri tagjainak körében.
A technika szabadon választható volt, az alkotások készülhettek ceruzával, festékkel, zsírkrétával, szénnel, pasztellkrétával, vagy akár vegyes technikával is. A színvonalas munkák alkotói ajándékcsomagban részesültek. A Gárdonyi iskola diákjai közül végül négyen részesültek elismerésben: Dankó Flóra, Halasi Míra, Kende Vivien, Somogyi Angelika Kármen lett díjazott. A gyerekek felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt; az illusztrációként választott képen Somogyi Angelika Kármen 4.c osztályos tanuló díjazott pályamunkájának részlete látható.
 

A rovat további hírei: Oktatás

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.