Újra a táblák előtt!

spigott - 2020. június 17. 8:25

Népes mezőnnyel rendezték meg szombaton az Újvárosi Darts Liga második fordulóját, melyen a DDC két versenyzője is dobogóra állhatott.

Hosszú idő után újra versenyt rendezhetett a Dunaújvárosi Darts Club, mely a mögöttünk hagyott hétvégén hívta csatába a sportág szerelmeseit az Újvárosi Darts Liga második fordulójában. A sorozatról, illetve a szombaton megtartott viadalról Körmendi Mihály, a DDC elnöke adott beszámolót.

"Az Újvárosi Darts Ligát a Magyar Darts Ligával párhuzamosan alapítottuk meg azért, mert az MDL küzdelmei általában este zajlottak, hat, netán hét órai kezdést követően volt, hogy éjfélkor értek véget, s mi ezeken a versenyeken emiatt nem tudtunk elindulni. Éppen ezért határoztunk úgy, hogy elindítjuk saját sorozatunkat, melynek küzdelmei szombaton délelőtt kezdődnek, s délutánra véget is érnek, ám a különbség mindössze ennyi, ezen kívül minden szabály, feltétel megegyezik a Magyar Darts Liga versenyeivel. Évről évre egyre népszerűbb a sorozatunk, egyre többen jönnek el a versenyeinkre, most szombaton már tíz városból, többek közt Pécsről, Paksról, Bonyhádról és Komlóról is voltak nevezőink. Ezúttal negyvenhárom férfi, valamint öt női versenyző vett részt a megméretésen, a hatályos járványügyi szabályok maximális betartásával, vagyis csak a versenyzők vehettek részt a viadalon, melyet így zárt körben, nézők nélkül rendeztünk meg."

Körmendi Mihály szerint jót tett a dunaújvárosi versenyzőknek az, hogy az elmúlt hónapokban bőven volt idejük az otthoni gyakorlásra, s ezt a szombati verseny is bizonyította.

"Nagyon kíváncsian vártam, hogy mire lesznek képesek a hosszú kihagyás után a versenyzőink, mert mindenki azt mondta, hogy otthon nagyon jól dobált, remek eredményeket ért el, s be kell vallanom, hogy így az első verseny tapasztalatai alapján a sok gyakorlás meg is hozta az eredményét, mert minden versenyzők fejlődni tudott. Ez a szombati viadal végeredményén is meglátszott, mert a Dunaújvárosi Darts Club három versenyzője is az első négyben végzett. Hegedűs László megnyerte a viadalt, Baranyai Norbert lett a második, míg Kertész Péter a negyedik helyet szerezte meg úgy, hogy DDC-s csapattársai mellett csak a paksi Tidai Attila előzte meg. A nők mezőnyében a seregélyei Bokros Viven végzett az első helyen, megelőzve a kiskőrösi Bibók Andreát, illetve a dunaújvárosi Jónás Anikót, illetve a DDC-s Makovits Hajnalkát."

Képek: DO-archív

A dunaújvárosi dartsosok első embere nagyon várja már, hogy rendszeresen versenyezhessenek, több hazai viadalt is szerveznek, míg a bajnokságban egyértelműen az osztályváltás a céljuk.

"Egyre több darts club nyílik újra, mi azonban sajnos még nem vagyunk köztük, mert a Munkásművelődési Központ zárva tart, de nagyon várjuk már, hogy újra "hazatérhessünk", mert négy hónapja már, hogy nem voltunk közösen dobálni. A járványügyi korlátozások enyhítésével szerencsére már egyre több versenyre tudunk menni, az első országos megméretésre sem kell már sokat várni, mert augusztusban az Érd Arénában rendeznek egy nagy egyéni versenyt, majd másnap egy Magyar Kupa csapatversenyt. Mi is tervezünk versenyeket, az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját július 11-én rendezzük meg, ezt két egyéni forduló követ majd, illetve december végén egy páros UDL versenyt szervezünk. Ezen kívül is lesznek még nálunk versenyek, elindul a csapatbajnokság, melyben idén négy csapattal veszünk részt steel szakágban. Októberben és novemberben játszunk itthon, másik három csapatunk különböző helyeken szerepel majd, s mivel tavaly csak egy hajszálon múlt, hogy nem jutottunk fel az NB II-be, ezért idén nem lehet más a célunk, csak az, hogy osztályt váltsunk.

Az Újvárosi Darts Liga eredményei

Férfiak: 1. Hegedűs László (DDC), 2. Baranyai Norbert (DDC), 3. Tidai Attila (Paks), 4. Kertész Péter (DDC)

Nők: 1. Bokros Vivien (Seregélyes), 2. Bibók Andrea (Kiskőrös), 3. Jónás Anikó (Dunaújváros), 4. Makovits Hajnalka (DDC)

Legjobb kiszálló: Jehirszki György (Tököl) - 120

A rovat további hírei: Sport

Másodikként tovább

Másodikként tovább

2022. jún. 25.

Remek második félidei játékának köszönhetően magabiztos, négygólos győzelmet aratott Kanada ellen a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokságon.

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.