Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

doszerk - 2020. június 30. 20:01

Június elejétől ismét igénybe vehetik a Dunaújvárosi Egyetem dolgozói az intézmény bölcsődéjét. A DUFiókák névre keresztelt kisgyermek- gondozó egység egész nyáron nyitva tart, így segítve azokat a szülőket, akik a kijárási korlátozás során elhasználták egész éves szabadságukat, szeptembertől pedig már nem csak a DUE alkalmazottai, hanem minden környékbeli kisgyermekes család igénybe veheti szolgáltatásukat.

A kormány döntései alapján május végétől fokozatos lazítások következtek a veszélyhelyzet miatti korlátozásokban. Ennek megfelelően június elsején ismét kinyitotta kapuit a DUFiókák bölcsődéje, amely a Dunaújvárosi Egyetem dolgozói számára kínál lehetőséget 1-3 év közötti gyermekeik felügyeletére, foglalkoztatására és fejlesztésére. Mint azt Móger- Sánta Emőke, az intézmény vezetője elmondta: a nyitást megelőzően gondosan fertőtlenítették az eszközöket, helyiségeket, és a megfelelő higiéniai elővigyázatosság jegyében ezeket a munkálatokat azóta is rendszeresen elvégzik. Hozzátette: az első héten mindössze öt gyermeket fogadtak, míg a következő héten már szinte valamennyi szülő elhozta a „fiókáját” a bölcsődébe. Mint mondta: fontos, hogy az egyetem dolgozói száz százalékban a munkájukra koncentrálhassanak. Kiemelte: a kisgyermekek egyetlen könnycsepp nélkül viselték szüleik távollétét, és „nagy örömmel vették újra birtokba birodalmukat”. Hangsúlyozta: egész nyáron nyitva tartanak, hiszen a dolgozók a kijárási korlátozás miatt nagy valószínűséggel egész éves szabadságukat elhasználták, így mindenképpen szükség van a kisdedek felügyeletére- szervezett formában.

A karantén alatt is tartották a kapcsolatot

Az intézményvezető elmondta: lehetőségeikhez mérten segítették a szülőket abban, hogy megfelelően fejlesszék utódaikat ahhoz, hogy később megkezdhessék az óvodai éveiket. Ebben jelentős szerepet vállalt Koskai Anett, a DUFiókák csecsemő- és kisgyermeknevelője, aki elárulta: témaheteket állítottak össze a szülők számára, amelyek különböző anyanyelvi nevelési tevékenységeket, verseket, meséket, mondókákat tartalmaztak, írott és videó formában.

Ehhez különböző tevékenységek is tartoztak: rajzolás, festés, mintázás. Ezeket a délelőtti órákban osztottuk meg a szülőkkel. Koskai Anett kiemelte: természetesen játékos formában zajlottak a foglalkozások, és arra törekedtek, hogy ezek a háztartásban megtalálható eszközökkel is elvégezhetőek legyenek. Mint elárulta: a szülők fotókon és videókon mutatták be, hogy valóban felhasználták a kisgyermeknevelők ötleteit.

Szeptembertől mindenki számára nyitnak

A DUFiókák bölcsődéje jelenleg csak a DUE dolgozói számára vehető igénybe, azonban szeptembertől mindenki számára elérhető lesz az 1-3 éves gyermekek napközbeni felügyelete az intézményben.

Cs. L.

A rovat további hírei: Mozaik

Mindent visz a Tökmagbazár az MMK-ban

Mindent visz a Tökmagbazár az MMK-ban

2024. már. 18.

Familiáris viszonylatban elég rég hoztak lázba a rugdalódzók és a gyermekjátékok, mégis nagyon gyorsan berántott, le is nyűgözött a Tökmagbazár legutóbbi forgataga a Munkásművelődési Központban.

Változékony idő, szöcskéző hőmérsékleti értékekkel

Változékony idő, szöcskéző hőmérsékleti értékekkel

2024. már. 18.

A periódus végén, azaz vasárnap csak 10 fok körüli maximumok lehetnek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint, ráadásul a héten többször előfordulnak hajnalban fagypont körüli értékek is.

Sajátítsd ez az energetikai fiatalítás csodálatos módszerét!

Sajátítsd ez az energetikai fiatalítás csodálatos módszerét!

2024. már. 18.

Talán sokat hallottál már az Access Consciousness rendszeréről, az Access Bars terápiáról, és talán felkeltette az érdeklődésedet az energetikai fiatalításként emlegetett Access Facelift kezelés is. (X)

A kipufogó tuning robogókon egyszerűen megoldható, de miért lehet előnyös?

A kipufogó tuning robogókon egyszerűen megoldható, de miért lehet előnyös?

2024. már. 17.

Fontos azonban azt is megemlíteni, hogy az egész folyamatba csak akkor érdemes belevágni, ha pontosan tudjuk, hogy mit is csinálunk. (X)

Széchenyi 70: közeleg a Nagy Találkozás!

Széchenyi 70: közeleg a Nagy Találkozás!

2024. már. 17.

Várhatóan több száz vendég, jobbára az intézmény padjait egykor koptató "örökdiák" teszi tiszteletét a Széchenyi István Gimnázium alapítása 70. évfordulóját ünneplő egész napos dzsemborin – a Nagy Találkozás kavalkádjának jövő szombaton ad otthont a gimi, itt  a részletes program!

A megfelelő sípcsontvédő kiválasztása labdarúgáshoz

A megfelelő sípcsontvédő kiválasztása labdarúgáshoz

2024. már. 17.

A futball a világ legnépszerűbb sportja. Nagy előnye, hogy bárhol, bármikor el lehet kezdeni, hisz nagyon kevés kiegészítőre van szükség. (X)

Hogyan segíti egy mobilalkalmazás az elektromos autónk hatékony töltését?

Hogyan segíti egy mobilalkalmazás az elektromos autónk hatékony töltését?

2024. már. 16.

A villanyautók tulajdonosai közt gyakori téma az akkumulátor hatékonyságának növelése. Nem csoda, hogy az elmúlt hónapokban egyre több mobilalkalmazás került a piacra, melyek célja, hogy megkönnyítsék az elektromos járművek töltését. (X)