Újra ringben a DÖSE bokszolói

2020. június 6. (szombat) 8:33 - spigott

Nyolc hét után térhettek vissza a radari küzdősport csarnokba a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Szinte napra pontosan két hónappal ezelőtt adtunk hírt legutóbb a Dunai Ökölvívó SE (DÖSE) háza tájáról, amikor még rengeteg volt a bizonytalanság a dunaújvárosi bokszolók körül, ahogy szinte mindenhol, úgy náluk is a koronavírus-járvány miatt. Az egyesület szakvezetésének nem volt könnyű feladata az elmúlt időszakban, ám mint azt Sulák András, a DÖSE vezetőedzője elmondta, a versenyzőkkel együtt igyekeztek tartani a lelkes egymásban addig, míg újra nem kezdhették a közös edzéseket.

Végre csapathangulatban

"Március közepétől mi is leálltunk, nem látogathattuk a termet, ezért az edzéseket úgy tudtuk megoldani, hogy az első héten mindenkinek személyre szabva ki volt adva a munkája, hogy mit kell neki csinálni, futómunkát, vagy éppen fizikai erősítést. A következő héttől, egészen hét héten keresztül online edzéseket tudtam tartani úgy, hogy két csoportra szedtem a brigádot, így viszonylag értékelhető edzéseket tudtam nekik vezényelni. Értelemszerűen technikai finomításokat nem tudtunk végezni, de arra nagyon jó volt, hogy tartsuk egymásban a tüzet és a lelket, s valamennyire formában is tartsuk magunkat, így semmiképpen nem mondanám azt, hogy most nulláról kezdtük meg azt az időszakot, hogy elkezdhettük újra látogatni az edzőtermet.

Nemrég, május derekán térhettünk vissza, az elején még ötös csoportokban voltunk, külön a kiemeltek, s külön azok, akik még nem tartanak ott, ahol az előbbiek, s így tudtunk értékelhető munkát végezni, de az előző héttől már engedélyezték, hogy teljes létszámmal üzemeljünk, szóval össze is vontam a csoportokat, így végre újra van egy kis csapathangulat. Volt már egy futó és egy fizikai felmérésünk is, s a gyerekek meglepően jó állapotban voltak, én sokkal rosszabb eredményekre számítottam sőt, voltak olyanok, akik javuló tendenciát mutattak ahhoz képest, ahogy márciusban leálltunk."

Bajnokságra várva

Pedig március elején sem voltak rossz formában a DÖSE fiataljai, akik legutóbbi egri versenyüket több éremmel fejezték be, árulta el érdeklődésünkre Sulák András, akitől már arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen versenyekkel folytatódhat a reméltnél lényegesen rövidebb szezonjuk.

"Sajnáltuk nagyon a leállást, mert többen is igen jó formában voltak a csapatból, februárban volt Egerben egy verseny a korábban eltörölt Bornemissza Gergely Emlékverseny helyett, hogy ne vesszen kárba a felkészülése a nevezetteknek. Ott minden korosztálynak engedélyezve volt a részvétel, mi hat versenyzővel vettünk részt a viadalon, s két arany-három ezüst- és két bronzérmet szereztünk, optimisták voltunk a jövőt illetően, mert akkor még nem is sejtettük, hogy jó ideig ez lesz az utolsó versenyünk a vírushelyzet miatt.

Végh Zoltán felvételei

Ami a folytatást illeti, egyelőre nem kaptunk még tájékoztatást a szövetségtől, viszont most lesz egy edzői értekezlet, mely után azért valamivel többet fogunk tudni a jövőről, de az biztos, hogy mi már annak is örülni fogunk, ha a magyar bajnokságokat megrendezik. Az első korosztályos bajnokság a serdülők számára lenne szeptemberben, majd októberben, novemberben és decemberben a többi korosztálynak. Mikor a koronavírus-járvány súlyosbodott az országban, akkor úgy tűnt, hogy a serdülő és a junior bajnokság biztosan elmarad, s talán az ifjúságiak és a felnőttek versenyét lehet majd megtartani, de most úgy tűnik, hogy minden korosztályban megrendezik a versenyeket. Mi az elmúlt években rendre megrendeztük a Duna Kupát, már négy alkalommal sikerült is, s az a tervünk, hogy ez idén is sikerüljön, hogy megőrizzük a hagyományt. Itt szeretnénk megrendezni az edzőtermünkben, így valószínűleg nem övezi majd olyan hatalmas körítés a versenyt, mint az elmúlt években, de itt is adott minden, s ha szerényebb körülmények között is, de egy igen színvonalas tornával tudnánk kedveskedni a küzdősportok szerelmeseinek."

A rovat további hírei: Sport

Gólzápor a DLSZ Arénában

Gólzápor a DLSZ Arénában

2020. július 10. (péntek)

Összesen huszonöt találatnak örülhettek a csapatok a Dunaújváros Kupa csütörtök esti helyosztóin.

Távozók és érkezők!

Távozók és érkezők!

2020. július 10. (péntek)

Három játékos máshol folytatja pályafutását, ketten viszont érkeztek az NB III-as pontvadászat rajtjára készülő dunaújvárosi labdarúgókhoz.

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

2020. július 09. (csütörtök)

Újítással készülnek a szervezők az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra, melyen idén a klasszikus 5200 méteres táv felét is lehet teljesíteni, írja az mti.hu 

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2020. július 09. (csütörtök)

Két meglepő eredmény is született a Dunaújváros Kupa helyosztóinak szerda esti mérkőzésein.

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

2020. július 09. (csütörtök)

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Nyári táborok a birkózóknak

Nyári táborok a birkózóknak

2020. július 08. (szerda)

Több mint száz gyermek vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes nyári táborában.

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.