Dunaújváros Hetilap

4MOM: új családbarát közösségi tér születhet!

2020. július 15. (szerda) 9:27 - Öcaline

Évek óta dédelgetett álom válhat valóra a 4MOM családbarát közösségi tér új helyszínének megteremtésével és fenntartásával – a terveket Horváth Zsuzsi, az Anyák a Hordozásért Alapítvány vezetője összegezte.  Jó hír: honlapunk is a kezdeményezés mellé állt! 

A közösségi tér megteremtése évek óta közös célja az Anyák a Hordozásért Alapítványnak (AHA) – mint a kuratórium elnöke elárulta, harmadik éve dédelgetik a gondolatot, hogy létrehozzanak egy közösségi teret, ahol a kisgyerekes anyukák vannak a középpontban. 

Távlatos tervekkel

Eddig ez csak részben sikerült, és a járvány az eddigi próbálkozásokat is keresztülhúzta, magyarázta érdeklődésünkre Horváth Zsuzsi, aki szerint az hozott valódi fordulatot, hogy a város önkormányzata felkarolta a kezdeményezésüket:
– Jelentős mérföldkő közösségünk életében, hogy használat céljából három évre megkapunk egy ingatlant a dunaújvárosi Tojásházban – amit azonban fel kell újítani. Az alapítvány vagyonából, magán felajánlásokból és pályázati forrásból terveztük a rekonstrukciót, de a pályázatok többsége határozatlan időre leállt a vírus veszélyhelyzet miatt – viszont mi nem várhatunk; a fennmaradó összeget közösségi finanszírozásból szeretnénk előteremteni. 
Ezért úgy döntöttek, hogy a felújítás hiányzó összegének és a közösségi tér járvány alatti költségeinek finanszírozásáért jótékonysági tombolát hirdetnek! A cél a 4MOM Családbarát Közösségi Tér új helyszínének megteremtése Dunaújvárosban. 

Játékkal segíthet!

A felajánlásokat bemutatják az AHA! Alapítvány facebook oldalán, majd a zárt csoporthoz csatlakozók vásárolhatnak tombolajegyeket – várhatóan 200-1000 Ft-os értékben. Ez a csoport azért jött létre, hogy tudásalapú játék keretében támogassák az AHA – Anyák a Hordozásért Alapítványt. A tombolára folyamatosan várják azon vállalkozók termék- vagy szolgáltatás felajánlását, akik szívesen támogatnák az alapítványt, a felületeken történő megjelenésért cserébe. Várják a magán felajánlásokat is – elsősorban hordozóeszközöket és kiegészítőket.

A tombola július 16-31. között zajlik. Egy tombolatárgyat akkor sorsolnak ki, ha a határidőig eléri a kikiáltási árat. A tombolák nyílt végűek, de a sorsolás nyertesének egy hordozással kapcsolatos kérdésre kell majd helyesen válaszolnia – ez után veheti át a nyereményét.
A tombola teljes bevételét az AHA! közösségépítő és helyteremtő céljára fordítják. A tombola az alábbi címről érhető el közvetlenül!

AHA Jótékonysági Tombola (katt) >>

Elérhetőségek, csatlakozás

Anyák a Hordozásért Alapítvány
web: www.anyakahordozasert.hu 
facebook: www.facebook.com/anyakahordozasert/
jótékonysági csoport: www.facebook.com/groups/AHAjotekonysag/
önkéntes csoport: www.facebook.com/groups/AHAonkentes/
bankszámlaszám: 10700134-71490236-51100005 (Anyák a Hordozásért Alapítvány, CIB, közlemény: TÁMOGATÁS vagy ADOMÁNY)
levelezési cím: 2458, Kulcs, Fecske u 13.
Horváth Zsuzsi: 30/5684-742

Támogatókat várnak

Arra a kérdésre, a fent vázolt játék mellett milyen formája képzelhető még el a támogatásnak, Horváth Zsuzsi elárulta, a segítség több formája is elképzelhető:
– Jelenleg támogatókat is keresünk, cégeket és magánszemélyeket, akik tombolatárgyak felajánlására vállalkoznak. A támogatás e formájának első körét a hónap végéig tervezzük, de természetesen elképzelhető, hogy később is folytatjuk a gyűjtés ezen formáját. Emellett pénzbeli donációt is várunk az AHA! alapítvány számlaszámára, valamint adománygyűjtő dobozok kihelyezését is tervezzük. Egy biztosan lesz a 4MOM-ban, de várjuk azon támogatók jelentkezését is, akik vállalnák adománygyűjtő dobozok kihelyezését az Alapítvány számára!

(A DSTV, a Dunaújváros közéleti hetilap, a DO és a Castellum.do a közösségi kezdeményezés és a bázis médiatámogatójaként veszi ki részét a program népszerűsítéséből!)
 

A rovat további hírei: Közélet

Újra nyit az uszoda – várhatóan már szombaton

Újra nyit az uszoda – várhatóan már szombaton

2020. augusztus 12. (szerda)

Jelenleg is gőzerővel folynak a DVG Zrt. szakemberei által végzett helyreállító munkálatok a Fabó Éva Sportuszodában. A létesítmény szauna részlegében még augusztus 1-jén, szombaton hajnalban keletkezett tűz – de várhatóan szombaton újra átadhatják a nagyközönségnek a sportbázist, adta hírül a város hivatalos oldala.

Az ablakon dobálták ki a szemetet

Az ablakon dobálták ki a szemetet

2020. augusztus 12. (szerda)

Egy lakó hívása ébresztette szerda reggel Motyovszki Mátyást, a 3. számú körzet önkormányzati képviselőjét: a szokatlan ébresztőből nem mindennapi "szemétügy" kerekedett.

DSTV: tudja, mi az izomdiszmorfia? Tessék!

DSTV: tudja, mi az izomdiszmorfia? Tessék!

2020. augusztus 12. (szerda)

Testsúly, testtömeg index és hasi zsír vizsgálatot is végeznek az Egészségfejlesztési Irodában, derül ki a DSTV egészségőr riportjából. Az összeállításban a leggyakoribb (és a ritka) testképzavarokról is szó esik. Tudja, mi az izomdiszmorfia? Itt a lehetőség!

DSTV: ünnepre hangolva mindennapi kenyerünkről

DSTV: ünnepre hangolva mindennapi kenyerünkről

2020. augusztus 11. (kedd)

Augusztus 20-ához közeledve évre év felmerülő kérdések; milyen lett a búzatermés és milyen lesz az új kenyér. A DSTV riportjában avatott szakértő válaszol. 

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

2020. augusztus 10. (hétfő)

Újra mesterképzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK); a meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra már csak szombatig lehet jelentkezni. A feltételeket és a jelentkezés módját összegezzük az alábbiakban.

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

2020. augusztus 10. (hétfő)

Változik a miserend és urnatemető látogathatóság a következő napokban – a közelgő ünnepekre tekintettel több alkalommal várja a híveket a katolikus közösség. Az ünnepi alkalmak miatt módosul a főtemplomi urnatemető látogatási rendje is.

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

2020. augusztus 09. (vasárnap)

Folyamatosan halad a városi parkolók év elején megkezdett takarítása. A múlt héten az Intercisa Múzeum mögötti területet tisztították a DVG Zrt. szakemberei.