Dunaújváros Hetilap

A kalandpark, a klímastratégia és a köztemető is a képviselők előtt

2020. július 15. (szerda) 15:08 - doszerk

Összesen negyvenkilenc tervezett napirendi pontot tárgyal Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése július 16-án, csütörtökön a Városháza "C" szárnyában. A grémium egyebek mellett döntést hoz majd a helyi klímastratégiáról, a kalandpark, valamint a köztemető szolgáltatásainak ellátásáról is dönt majd a város honlapján közzétett információk alapján. Tételes lista itt!

Maratoni ülésre számíthatnak a képviselők az önkormányzati testület következő közgyűlésén, amelyen mintegy 49 napirendi pont szerepel a programban csütörtökön 9 órától a közgyűlési teremben. 

Visszatekintés, beszámolók

Az ülés elején egy összegzés történik majd a két közgyűlés között eltelt idő munkálatairól, az elvégzett feladatokról. Ezt követően kerül majd sor a tárgyalásra váró napirendi pontok megvitatására és a szavazásra. Egyebek mellett a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség beszámolója szerepel a programpontok között.

Együttműködés a Pécsi Tudományegyetemmel

A Pécsi Tudományegyetemmel köthet együttműködési szerződést az önkormányzat, amely során a pedagógusok a dunaújvárosi bölcsődékben teljesíthetnek gyakorlatot. Ahogyan a dunaujvaros.hu- n olvasható leírásban olvasható: "A Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézmény a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar partnerintézményi pályázatát megnyerve a PTE partnerintézménye lett. A BID partnerintézményként fogadhatja az egyetem hallgatóit szakmai gyakorlatra."

Környezetvédelmi projekt

A napirendek között szerepel még egy, a környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezés is: az "Élhető éghajlatért" névre keresztelt projekt célja a helyi klímastratégia és szemléletformálás. Erre a célra külön összeget különítene el az önkormányzat. 

Kalandorok kerestetnek

Szintén a holnapi közgyűlés tárgya a kalandpark üzemeltetésének kérdése. A tervezet szerint öt évre adja bérbe az önkormányzat a korábbi vidámpark területén kialakított létesítményt. A pályázat beadási határideje augusztus 17.

Két pályázó a temetőre

A megadott határidő lejártáig két pályázat érkezett a dunaújvárosi köztemető üzemeltetésére. Az ajánlatok érdekessége, hogy míg az egyik pályázó által beadott tanulmányban 3.225 000 forintos összeg, addig a másik benyújtott pályázatban ugyanarra az időszakra vonatkozóan 6.300 000 forintos ajánlat szerepel.

Cs. L.
(Fotó: DO-archív - Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.