Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Bartók Liget: a külcsíni remeklés

2020. július 9. (csütörtök) 16:40 - Öcaline

Újabb látványos elemmel bővült a napokban a Bartók Liget projekt a Petőfi ligetben: a Bartók Kamaraszínház felhívásának nyomán a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti iskola diákjai valósították meg a 70 éves Dunaújváros című kültéri design látványtervét az elmúlt napokban.

Gyerekzsivaj, alkotói láz, finom tanári korrekciók és az egész munkálatot belengő jókedv – nem mindennapi „mutatvány” helyszíne volt a napokban a Petőfi liget, ahol egy egész diákcsapat dolgozott a Bartók Liget projekt legújabb eleme, a „70 éves Dunaújváros” kültéri desing megvalósításán.
A „projektgazda” Bartók Kamaraszínház a közelmúltban felkérte Páhi-Fekete Noémi tervezőművészt a megvalósításra, míg a tervezéssel Vincze-Hajnal Blankát, a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékét bízták meg. Az elkészült tervek finomhangolása után állt neki hétfőn a maroknyi, ám annál lelkesebb diákcsapat a kivitelezésnek – a tervet is készítő növendék mellett Páhi-Fekete Noémi csoportjából Kántor Dorina, Kovács Amanda, Páhi Fruzsina, Ürmös Molli és Varga Flóra Eszter, valamint Fink-Piros Bálint és Páhi Jónás Pál dolgozott a megvalósításon, a fent említett korrekciós munkában a csoportvezető mellett Páhi Péter képzőművész vett részt. A munkálatok eszközállományát – a festékeket és ecseteket – a dunaújvárosi Kemi-Ker Kft. biztosította, ezzel támogatva a Bartók Liget kültéri megújításának programját.

Páhi-Fekete Noémi érdeklődésünkre kiemelte, nagy örömmel töltötte el a felkérés, és persze a csapat is szívesen bekapcsolódott a közös alkotásba:
– Engem mindig lenyűgöz, most is teljesen elvarázsolt a növendékek lelkesedése, szó szerint szűnni nem akaró energiája. Egyfelől tehetséges fiatalok, másrészt meg fantasztikusan kreatívak. Az is fontos egy ilyen munka során, hogy a csapatban megtanulják, megtanuljuk az együttműködést, a részfeladatok kiosztását. Mindenki beteszi a maga ügyességét, és mégis az a csoda, hogy az egy meg egy az nem kettő, hanem minimum három, de inkább négy vagy öt. Most persze (szerdán délután – Ny. Zs.) még kérdés, végzünk-e péntekre, de nagyon úgy tűnik, hogy igen. Csodálatos csapat – és remélem, a végeredmény is visszaigazolja, hogy érdemes volt ezt a közösséget megbízni a feladattal!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Meghalt Reigl Judit festőművész

Meghalt Reigl Judit festőművész

2020. augusztus 08. (szombat)

Kilencvenhét éves korában pénteken elhunyt Reigl Judit Franciaországban élő Kossuth-díjas festőművész, az európai absztrakt expresszionizmus jelentős képviselője.

Megnyitották a balatonfüredi borheteket

Megnyitották a balatonfüredi borheteket

2020. augusztus 08. (szombat)

Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.

Szokatlan Hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház

Szokatlan Hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház

2020. augusztus 07. (péntek)

Szokatlan hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház: sétáló- és vitrinszínházi formában viszik színre a darabot.

DSTV: közösségi szolgálat a kőtári ásatáson

DSTV: közösségi szolgálat a kőtári ásatáson

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Több középiskolás diák is az Intercisa Múzeumban teljesítette az érettségi előtti kötelező közösségi szolgálatot az elmúlt hetekben. A tanulók egyebek mellett részt vettek a kőtárban végzett ásatásokban is – a DSTV riportja szerint jó esély van az együttműködés folytatására!

Éjszakai randevú a hangszerek királynőjével

Éjszakai randevú a hangszerek királynőjével

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Abaligettől Zircig az ország közel 40 településén nyílnak meg a templomok az Orgonák éjszakája országos programsorozata keretében szombaton.

Ősbemutatóra készül a Bartók (webgalériával!)

Ősbemutatóra készül a Bartók (webgalériával!)

2020. augusztus 05. (szerda)

A Sándor Mátyás című regényt viszi színpadra a Bartók Kamaraszínház társulata. A darab különlegessége, hogy Jules Verne művét musical formájában dolgozta fel a dunaújvárosi teátrum. 

DSTV: mesés kínálat a könyvtárban

DSTV: mesés kínálat a könyvtárban

2020. augusztus 04. (kedd)

"Minden napra egy mese" - akár ezzel a címmel is hirdethetné gazdag kínálatát a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára a jövő olvasóinak. DSTV-riport, nem csak gyerekeknek!