Belga siker az E-Sport Kupán

spigott - 2020. július 14.

A belga válogatottat irányító Zámbó Csaba örülhetett a végső győzelemnek a DUNA FIFA E-SPORT Kupa hétvégén megrendezett második fordulójában.

A Szöglet Sport Bárban folytatódott a mögöttünk hagyott hétvégén a DUNA FIFA E-SPORT KUPA 2019/2020-as szezonjának küzdelemsorozata, s ezúttal a bajnokság második fordulójában ragadtak kontrollert a viadalon résztvevők. A sorozatot rendező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ezúttal nyolc játékos nevezését tudta elfogadni a viadalra, s a mezőny két négyes csoportban kezdte meg a csatározásokat két kivetítő előtt. Az A-jelű csoportot a belgákat irányító Zámbó Csaba nyerte Lázár Erik (Magyarország), Soós Ferenc (Spanyolország) és Kósa István (Franciaország) előtt, míg a "B" csoport élén Kovács László (Olaszország) végzett, megelőzve Kovács Istvánt (Anglia), Simon Miklóst (Németország), valamint hollandokkal fellépő Hibácskó Tamást is.

Képek forrása: DLSZ (Ihász Martin felvételei)

Az egyenes kieséses szakaszban oda-visszavágó rendszerben mérkőztek meg egymással a résztvevők, s az egész nap remekül teljesítő Zámbó Csaba mellett Kovács István jutott be a sorozat fináléjába. A helyosztókon előbb Hibácskó Tamás nyert 4-2-re Kósa István ellen, majd az ötödik helyért lejátszott találkozón Soós Ferenc nagy csatában, 1-0-ra gyűrte le Lázár Eriket. A bronzéremért megrendezett meccsen is minimális volt a különbség a játékosok között, ám végül Simon Miklós 3-2-es sikert aratott Kovács László ellen, így ő szerezte meg a forduló harmadik helyét. A döntőben viszont elmaradt a várt nagy csata, mert Zámbó Csaba hat gólt szerezve aratott sima győzelmet Kovács István ellen, megérdemelten szerezve meg ezzel az E-Sport Kupa második fordulójának aranyérmét.

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

ISL: Hosszúék másodikok lettek

ISL: Hosszúék másodikok lettek

2020. okt. 19.

Hosszú Katinka csapata, az Iron a London Roar együttese mögött a második helyen végzett a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második mérkőzésén. A harmadik a DC Trident, a negyedik az Aqua Centurions lett.

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

2020. okt. 19.

Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án, pénteken lesz a Kolonics György-emlékfutás. A hagyományos Duna-parti programon nemcsak futni, hanem sárkányhajózni is lehet.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2020. okt. 19.

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE és fiókegyesületeinek versenyzői a Tatabányán megrendezett diák korcsoportos birkózó tornán.

Az új japán miniszterelnök is eltökélt a rendezést illetően

Az új japán miniszterelnök is eltökélt a rendezést illetően

2020. okt. 19.

Japán új miniszterelnöke megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát.

A véghajrát nem bírták a fiatalok

A véghajrát nem bírták a fiatalok

2020. okt. 19.

Két mérkőzésen is az utolsó percekben kapott gólok miatt veszítettek pontokat a Dunaújváros PASE labdarúgói a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulóiban.

Végül fölényes siker

Végül fölényes siker

2020. okt. 18.

Az első félidőben még nem bírt ellenfelével, ám a fordulás után átrobogott a szegedieken a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely idegenben is sima győzelmet aratva szerezte meg újabb bajnoki pontjait.

Új elnökség a Gorillák élén

Új elnökség a Gorillák élén

2020. okt. 18.

Egy évtized után új tisztségviselőket választott a Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület közgyűlése.